Αρχική Ν. Κορινθίας Η Κόρινθος «καλλιεργεί» τα υψηλά ιδανικά της εθελοντικής αιμοδοσίας – Θα φιλοξενήσει...

Η Κόρινθος «καλλιεργεί» τα υψηλά ιδανικά της εθελοντικής αιμοδοσίας – Θα φιλοξενήσει το 22ο Διεθνές Φόρουμ Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών

Με αίσθημα βαθιάς, κοινωνικής συνευθύνης ο Δήμος Κορινθίων ανακοινώνει πως η πρωτεύουσα του Δήμου μας είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει το 22ο Διεθνές Φόρουμ Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Το φόρουμ, που φέρνει στην πόλη μας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και έχει ως συνδιοργανωτή τον Δήμο Κορινθίων, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» και τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου.

 

Τις ημέρες αυτές περισσότεροι από 50 νέοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, εθελοντές αιμοδότες ηλικίας 18-30 ετών, θα έρθουν στην πόλη του Κήρυκα της Αγάπης, του Απόστολου Παύλου, για να κηρύξουν και αυτοί με την σειρά τους την Αγάπη, την Αλληλεγγύη και τη Ζωή. Νέοι, οι οποίοι μοιράζονται τα υψηλά ιδανικά της εθελοντικής αιμοδοσίας θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να παρουσιάσουν καλές πρακτικές και να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασίας για την ενίσχυση της αιμοδοτικής δράσης και της κοινωνικής ευθύνης.

 

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, αναφέρει πως «η αιμοδοσία: Είναι ζωή! Και είναι ζωή που μόνο ένας άνθρωπος σε έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να δώσει. Γιατί μόνο οι άνθρωποι μπορούμε να παράξουμε αίμα. Στον δήμο Κορινθίων, εδώ και πολλά χρόνια, διαθέτουμε Τράπεζα Αίματος. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε αιμοδοσίες, με μεγάλη συμμετοχή, γιατί οι Κορίνθιοι είναι πολίτες με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής αλληλεγγύης! Αληθινοί πρεσβευτές της ζωής!

Γι αυτό όχι μόνο για εμένα και το δημοτικό μας συμβούλιο, αλλά και για όλους τους δημότες μας είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε τον Οκτώβριο το συνέδριο των μελών του Διεθνούς Φόρουμ Νέων Αιμοδοτών (IYF – FIODS). Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά και η τιμή γιατί θα φιλοξενήσουμε νέα παιδιά, που είναι πάντα οι θεμελιωτές του εθελοντισμού. Αυτό μας αφήνει και την ελπίδα πως εμείς οι μεγαλύτεροι αφήνουμε τον κόσμο σε καλά χέρια…».

Το Διεθνές Φόρουμ Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών έχει αγκαλιάσει η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, η οποία, όπως και ο Δήμος Κορινθίων, διατηρεί μία πολύ ισχυρή βάση εθελοντών αιμοδοτών.

Στο πλαίσιο του φόρουμ ο δήμος και η ΠΟΣΕΑ έχουν προγραμματίσει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, την Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θα ξεκινήσει συμβολικά από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και θα καταλήξει στην Πλατεία Φλοίσβου, μέσω των οδών Πατρών, Κολιάτσου και Εθνικής Αντιστάσεως. Πρόκειται για μία συμβολική τελετή που στοχεύει στην προώθηση της σημασίας της Αιμοδοσίας ως πράξη αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Στην Λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν οι νέοι εθελοντές αιμοδότες των αντιπροσωπιών των χωρών που συμμετέχουν στο συνέδριο, τοπικοί κοινωνικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί φορείς και σύλλογοι, μεμονωμένοι πολίτες και μαθητές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, ομάδες εθελοντών αιμοδοτών των Ιερών Ναών του Δήμου Κορινθίων, μέλη των ΚΑΠΗ καθώς και νήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας.

Επίσης, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου θα φιλοξενηθεί έκθεση έργων των μαθητών σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης μας, που με πολύ φαντασία, δημιουργικότητα και ευαισθησία έχουν φιλοτεχνήσει οι νέοι μικροί Κορίνθιοι, μελλοντικοί Εθελοντές Αιμοδότες.

Ο Δήμος Κορινθίων καλεί τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες, αλλά κυρίως τους νέους του δήμου μας να έρθουν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του φόρουμ και να γίνουν και αυτοί κοινωνοί και κήρυκες του σπουδαίου ιδεώδους της εθελοντικής αιμοδοσίας.