Αρχική Ν. Αργολίδος Δράση Ευαισθητοποίησης στο ΚΑΠΗ Δ. Ναυπλιέων: «Ενεργός γήρανση: Γερνάω Αλλιώς»

Δράση Ευαισθητοποίησης στο ΚΑΠΗ Δ. Ναυπλιέων: «Ενεργός γήρανση: Γερνάω Αλλιώς»

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, (10η Οκτωβρίου), πρόκειται να υλοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο: “Ενεργός γήρανση: Γερνάω αλλιώς”. Η αναφερόμενη Δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικής Μέριμνας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Ναυπλιέων, με το Κέντρο Κοινότητας, το Κ.Α.Π.Η. και το Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Ναυπλιέων, την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 09:30 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ναυπλιέων.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα γίνουν εισηγήσεις από τον Ψυχολόγο της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Ψυχολόγο της σταθερής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων. Επιπρόσθετα, θα συμμετάσχει ομάδα μαθητών της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Ναυπλιέων, οι οποίοι θα παίξουν μουσική και θα κάνουν δενδροφύτευση μαζί με τα μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Στόχος της δράσης είναι να λάβει συμπεριληπτικό χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι με την συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των μαθητών, με τις εκάστοτε συνέργειες και τη διάδραση μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων θα ενισχυθεί η προσπάθεια των ατόμων της τρίτης ηλικίας να νιώσουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

afisa drasi kapi naypliou 2024
afisa drasi kapi naypliou 2024