Αρχική Ν. Αρκαδίας Γραπτές προτάσεις – αιτήματα του δήμου Μεγαλόπολης προς τη ΔΕΗ

Γραπτές προτάσεις – αιτήματα του δήμου Μεγαλόπολης προς τη ΔΕΗ

Γραπτές προτάσεις – αιτήματα, απέστειλε στη διοίκηση της ΔΕΗ, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, σε ζωντανή του επικοινωνία με τους πολίτες, μέσω κοινωνικού δικτύου, η δημοτική αρχή, με αφορμή και το τέλος της λειτουργίας της 4ης λιγνιτικής μονάδας και των ορυχείων της Μεγαλόπολης, προώθησε γραπτές προτάσεις – ιδέες, ώστε να υπάρξει αντιστάθμισμα απ’ το κλείσιμο της μονάδας και των ορυχείων.

” Ζητάμε να προωθηθούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ. Είναι περίπου 150 άτομα. Να λυθεί το μισθολογικό και να πληρώνονται αποκλειστικά απ’ τη ΔΕΗ. Να μην φύγει κανένας εργαζόμενος, μόνιμος κάτοικος του δήμου“, είπε ο Κώστας Μιχόπουλος.

Οι προτάσεις προς τη ΔΕΗ

  1. Να εφαρμοστεί πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους άνω των 55 ετών. Να αφορά και τους εργαζόμενους της 5ης μονάδας του φυσικού αερίου.
  2. Να παραμείνει το προσωπικό που είναι κατάλληλο για τις εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση των εδαφών.
  3. Να προχωρήσει, άμεσα, η ΔΕΗ, τις επενδύσεις, με θέσεις εργασίας, όπως το μεγάλο έργο της αντλιοταμίευσης. Το έργο αυτό, είμαστε σίγουροι ότι θα φέρει αρκετές θέσεις εργασίας.
  4. Να κατασκευαστεί μονάδα παραγωγής υδρογόνου.
  5. Να κατασκευαστεί Dadasenter (αποθήκευση δεδομένων).
  6. Να δημιουργηθεί Γραφείο Εμπορίου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Ο Κώστας Μιχόπουλος, κάλεσε τη ΔΕΗ να στηρίξει και να ενισχύσει την περιοχή, ώστε αυτή, να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, μετά και την απολιγνιτοποίηση.

Ο δήμαρχος, στάθηκε και στα υπόλοιπα έργα που είναι να ξεκινήσουν το 2025, στο πλαίσιο του προγράμματος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ενώ, αναφέρθηκε και στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής, το οποίο και κρίθηκε ως απαραίτητο, για να μπορέσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις τους να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης.