Αρχική Ν. Κορινθίας Π.Φιλόπουλος: Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Παναγιώτη Λουζιώτη και την Επιχειρηματική...

Π.Φιλόπουλος: Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Παναγιώτη Λουζιώτη και την Επιχειρηματική Δύναμη για την εκπλήρωση του κοινού οράματος της τουριστικής ανάπτυξης του ορεινού και πεδινού τμήματος του Δ. Σικυωνίων

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αρχαία Φενεό το 1976 από πολύτεκνη οικογένεια. Μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χωριό του. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Καλλή, οικονομολόγο και κοινωνική πολιτική επιστήμονα, από το Πάσιο. Έχουν δύο παιδιά: Την Μαριαλένα και τον Κωνσταντή.
Είναι απόφοιτος του Τεχνικού Πολυκλαδικού Λυκείου Ηλιούπολης Αθηνών, Τμήμα Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων. Εργάστηκε αρχικά ως ηλεκτρολόγος ελεύθερος επαγγελματίας και το 1997 εργάστηκε στην ΔΕΗ (Δ/νση Νήσων Αττικής), από όπου αποχώρησε οικειοθελώς για να επιστρέψει στην Αρχαία Φενεό. Ασχολείται επιχειρηματικά με τον χώρο της εστίασης και των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης (AirBnB) καθώς είναι ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας «Καπρής» και των καταλυμάτων “Capris Roustic House”. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής ενασχόλησής του το απορροφούν οι αγροτικές καλλιέργειες και συγκεκριμένα οι βιοκαλλιέργειες καθώς είναι βιοπαραγωγός από το 1999 και ενεργό μέλος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αττικής. Αποτελεί βασικό και ενεργό μέλος του Δήμου Σικυωνίων στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και εκπρόσωπος του Δήμου / Leader στην Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ.
Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Παναγιώτη Λουζιώτη και την Επιχειρηματική Δύναμη για την εκπλήρωση του κοινού οράματος της τουριστικής ανάπτυξης του ορεινού και πεδινού τμήματος του Δήμου Σικυωνίων, δίνοντας έμφαση στον Πολιτισμού με την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, δηλαδή της αρχαίας Σικυώνας, του αρχαίου θεάτρου , της Αρχαίας Φενεού κ.α. Τέλος πιστεύω ακράδαντα ότι η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα μέσω χρηματοδοτήσεων και έργων που θα στηρίξουν ακόμη περισσότερο τον πρωτογενή τομέα .