Αρχική Περ. Πελοποννήσου Δεκατριήμερο «σαφάρι» της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

Δεκατριήμερο «σαφάρι» της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

Διάρκειας 13 ημερών (3 έως 15 Οκτωβρίου) ήταν οι πρόσφατες, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, που διενεργήθηκαν στις περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 926 άτομα, εκ των οποίων 754 ήταν ημεδαποί και 172 αλλοδαποί, καθώς και σε 676 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 83 άτομα, από τα οποία 59 ήταν ημεδαποί και 24 αλλοδαποί, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 42 άτομα.

Στη Λακωνία συνελήφθησαν 10 άτομα και ειδικότερα: 2 ημεδαποί για ναρκωτικά, 2 ημεδαποί και 5 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 1 αλλοδαπή που διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος της θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής της.

Εξάλλου, κατά την επέμβαση στους νομούς της Περιφέρειας, βεβαιώθηκαν συνολικά 200 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
-2 τσιγαριλίκια κάνναβης στην Κορινθία.
-μικροποσότητα κάνναβης και 3 τσιγαριλίκια κάνναβης στη Λακωνία.
-3 κυνηγετικά όπλα στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.