Αρχική Ν. Αρκαδίας Ελένη Μπάγια από Τρίπολη : Θέλουμε μία υγεία – αγαθό και όχι...

Ελένη Μπάγια από Τρίπολη : Θέλουμε μία υγεία – αγαθό και όχι εμπόρευμα

” Καλούμε τον κόσμο να αγωνιστεί για μία υγεία – αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η υγεία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Δεν θέλουμε την υγεία να είναι βασική επιχειρηματική δραστηριότητα, εμπόρευμα και κέρδος. Η υγεία πρέπει να χρηματοδοτείται καλά απ’ τον κρατικό προυπολογισμό, χωρίς να πληρώνει, επιπλέον ο λαός. Πρέπει να έχουμε καλή Πρωτοβάθμια Δομή Υγείας καλά Κέντρα Υγείας και καλά και στελεχωμένα με όλες τις κύριες ειδικότητες Νοσοκομεία”.

Αυτό, δήλωσε, μεταξύ άλλων, απ’ την Τρίπολη, η γιατρός, μέλος του Τμήματος Υγείας του ΚΚΕ, Ελένη Μπάγια, στο περιθώριο της ομιλίας της, σε εκδήλωση για τη δημόσια υγεία, του ΚΚΕ της περιοχής.

Συνέχισε, λέγοντας τα εξής : ” Εμείς στο ΚΚΕ, ιεραρχούμε πολύ ψηλά το θέμα της υγείας. Και αυτό, γιατί, οι υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, οι παραιτήσεις προσωπικού, οι συνταξιοδοτήσεις, οι εφημερίες του τρόμου, οι καθηλωμένοι μισθοί, έχουν οδηγήσει τα πράγματα, απ’ το κακό στο χειρότερο. Υπάρχουν μεγάλες αναμονές σ’ όλες τις διαδικασίες, υπάρχει ανασφάλεια του πολίτη για να μπορέσει να βρει άκρη με το ΕΣΥ και φυσικά, αναγκάζεται να πληρώσει πολλά χρήματα για να βρει γρήγορη και ικανοποιητική θεραπευτική φροντίδα”.

Στην εκδήλωση, υπήρξαν αναφορές για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, για τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας, αλλά και για τον τομέα του ΕΚΑΒ.

Έγινε λόγος για ελλείψεις σε γιατρούς, υγειονομικούς, λοιπό προσωπικό, ενώ, όλοι συμφώνησαν, στην ανάγκη για περαιτέρω αγωνιστική δράση, με στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες και οι καταστάσεις στις δημόσιες δομές υγείας.