Αρχική Ν. Κορινθίας Στην “Επιχειρηματική Δύναμη” ο Ανέστης Γκρούτσης – “Η στήριξή μου στον Παναγιώτη...

Στην “Επιχειρηματική Δύναμη” ο Ανέστης Γκρούτσης – “Η στήριξή μου στον Παναγιώτη Λουζιώτη βασίζεται στο κοινό μας όραμα για ένα Επιμελητήριο “νέας εποχής” “

Ο Ανέστης Γκρούτσης γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1975. Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής (BA Hons) και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) Επιχειρησιακής Πληροφορικής και Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Από το 2002 μέχρι σήμερα, υπηρετεί την ιδιωτική εκπαίδευση στο Ν. Κορινθίας, διευθύνοντας τα Εκπαιδευτικά Κέντρα Πληροφορικής iT.gr και iTplus. Ασχολείται κυρίως με εκπαιδευτικά και οργανωτικά θέματα σχετικά με την Πληροφορική, την Οικονομία και την Διοίκηση επιχειρήσεων. Μιλά άριστα την Αγγλική γλώσσα. Είναι έγγαμος με την Δώρα Παπαδοπούλου και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στο όπλο των Τεθωρακισμένων. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 50.000 ώρες διδασκαλίας και σεμιναρίων σε παιδιά, νέους και ενήλικες, ενώ ως υπεύθυνος εξεταστικού κέντρου ECDL έχει οργανώσει και επιτηρήσει περισσότερες από 3.500 εξεταστικές ώρες ECDL. Είναι υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών ακαδημαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης στελεχών καθώς και υπεύθυνος μηχανοργάνωσης μεγάλων εταιρειών. Εργάζεται ως στατιστικός σύμβουλος και αναλυτής, αναλαμβάνοντας έργα στις περιοχές της ιατρικής, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας και του μάρκετινγκ, καθώς και ως ερευνητικός συνεργάτης στην εκπόνηση πτυχιακών και διδακτορικών διατριβών για λογαριασμό ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Είναι εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στη στρατηγική, οργάνωση και στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια, επίσημες διοργανώσεις και σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις οργανισμών. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), καθώς και μέλος του διεθνούς οργανισμού πληροφορικής British Computer Society (BCS). Το 2020 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου στη θέση του Γραμματέα, καθώς και αντιπρόσωπος στην ΟΕΣΠ και στην ΕΣΕΕ.

«Τα τελευταία χρόνια, οι ραγδαίες αλλαγές στο οικονομικό τοπίο και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος με ώθησαν να θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς Επιμελητηριακές εκλογές με τον συνδυασμό «Επιχειρηματική Δύναμη» του Παναγιώτη Λουζιώτη. Στόχος μου είναι η ενίσχυση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ώστε να αποτελέσει έναν ακόμα πιο σύγχρονο και δυναμικό φορέα που στηρίζει ουσιαστικά τους επαγγελματίες του νομού μας.
Πιστεύω στη σημασία του Επιμελητηρίου ως θεσμικού φορέα προάσπισης των συμφερόντων των μελών του και, με βάση την επαγγελματική μου εμπειρία, γνωρίζω τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλω ενεργά στη λήψη αποφάσεων που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα προωθήσουν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Το όραμά μου περιλαμβάνει ένα Επιμελητήριο που προωθεί την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων, που ενισχύει την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η στήριξή μου στον Παναγιώτη Λουζιώτη βασίζεται στο κοινό μας όραμα για ένα Επιμελητήριο “νέας εποχής”, καθώς και στην ικανότητά του να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.
Αυτοί είναι οι λόγοι που θέτω υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Με τη συνεργασία όλων μας, το Επιμελητήριο μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό και να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα. Οι επαγγελματίες της Κορινθίας το αξίζουν, το αξίζει ο τόπος μας!»