Αρχική Eπικαιρότητα Mέτρα της τροχαίας για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου

Mέτρα της τροχαίας για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου

Αρκετοί εκτιμάται ότι θα φύγουν από την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις για μια τριήμερη απόδραση εκμεταλλευόμενοι την αργία της 28ης Οκτωβρίου. Επί ποδός είναι από σήμερα η Τροχαία για ελέγχους και τήρηση του ΚΟΚ απαγορεύεται η κυκλοφορία μεγάλων φορτηγών.

Το ΕΡΤΝews βρέθηκε στα διόδια της Ελευσίνας, όπου μέχρι και τον Ασπρόπυργο, στην Αθηνών Κορίνθου υπήρχε αρκετή κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ωστόσο μετά τον Ασπρόπυργο άνοιξε ο δρόμος και αυτή την ώρα στα διόδια της Ελευσίνας η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά.

Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού της Τροχαίας περιλαμβάνουν για τη διάρκεια του τριημέρου αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας θα δούμε στις εισόδους και τις εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου και όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών, όπως σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

Θα υπάρχει και ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ θα διεξάγονται έλεγχοι μέθης και παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων.

Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν και απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ οι αρχές συνιστούν στους πολίτες πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

ertnews.gr