Προχωρά η διαδικασία εξωστρέφειας, πάνω στο θέμα της τοπικής τυροκομίας και της γαλακτοπαραγωγής, στους “δρόμους” του τυριού της Ανατολικής Πελοποννήσου.
Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. ΑΟΤΑ, προωθεί το σχέδιο ” Say cheese, Balkan cheese ”, του τοπικού προγράμματος Leader (υπομέτρο 19.3, του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014 – 2020 ).
Για τους λόγους αυτούς, στην Τρίπολη, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο Μεγάλο Καφενείο, θα γίνει η παρουσίαση της δράσης αυτής.
Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κολινιώτης, τεχνολόγος τροφίμων.
Στο σχέδιο, συμμετέχουν 3 ομάδες τοπικής δράσης απ΄ την Ελλάδα, τέσσερις απ’ τη Βουλγαρία και άλλες τέσσερις απ’ τη Ρουμανία.
Συντονίζει η Αναπτυξιακή του Πάρνωνα.
Έχουν γίνει ουκ ολίγες συναντήσεις εργασίας των εταίρων, σε Μολδαβία, Λεωνίδιο Αρκαδίας και στο Αράντ Ρουμανίας.
Έχει γίνει και συνάντηση Ελλήνων εταίρων στην Πάτρα.
Εκδηλώσεις έχουν γίνει σε Βουλγαρία, Καλάβρυτα, Τρίπολη και Λεωνίδιο.
Σκοπός είναι να σχηματιστούν οι βαλκανικοί δρόμοι του τυριού.
Έχουν γίνει και εργαστήρια, σε πολλούς τομείς