Της Χριστίνας Τσιορωτά
Αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο για να παραμείνουν τα 40 παιδιά στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου. Σύσσωμοι οι φορείς και οι αρχές του νομού δήλωσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα που τώρα ξεκινά. Συγκίνησαν τα παιδιά, στο τραπέζι η πρόταση για χαρακτηρισμό του σπιτιού ως «κοινωνικός χώρος του δήμου»
Ήταν όλοι εκεί. Το κάλεσμα του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν άφησε κανέναν αδιάφορο. Η πλατειά του σπιτιού των 40 παιδιών στην Αρχαία Κόρινθο, γέμισε ασφυκτικά. Όλοι, φορείς και αρχές ένωσαν τις φωνές τους σε μια. Το Χαμόγελο δεν θα φύγει από την Κόρινθο, τα παιδιά δεν θα χάσουν το σπίτι τους!
Οι παρευρισκόμενοι έθεσαν σε διπλή βάση το θέμα που έχει προκύψει με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και την απόφαση του Εφετείου η οποία δικαιώνει την έξωση. Το νομικό και το ηθικό αν και τα ίδια τα παιδιά έκαναν λόγο για ένα και μόνο θέμα, ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!
Ο λόγος πολύς στην διάρκεια των τοποθετήσεων για το σπουδαίο έργο του συλλόγου, για την παρουσία του στην Αρχαία Κόρινθο και τις πρώτες δυσκολίες, για την ενσωμάτωση των παιδιών στην τοπική κοινωνία και την απαίτηση τους πλέον να μην απειλείται το σπίτι τους.
Από τις τοποθετήσεις που ξεχώρισαν εκείνη του συνταξιούχου πια Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Μαρκή που όχι μόνο στηλίτευσε την στάση των Σουηδών ιδιοκτητών αλλά και την πρόθεση του δικαστή στο Εφετείο να αποφανθεί περί ανύπαρκτης συμφωνίας μεταξύ του συλλόγου και των Σουηδών όταν στο Πρωτόδικο δικαστήριο οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες είχαν παραδεχτεί την συμφωνία και την εκτέλεση εργασιών εν γνώσει τους.
Από την συγκέντρωση εξεδόθη ψήφισμα διαμαρτυρίας ενώ ήδη το Χαμόγελο έχει αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στην Σουηδική και την Ελληνική Κυβέρνηση. Στην φαρέτρα του έχει από την Δευτέρα και την δεδηλωμένη πρόθεση όλων να βοηθήσουν όπου και όπως πρέπει. Σε επίπεδο νομικό η απάντηση θα έρθει με αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο με στόχο βέβαια το σπίτι να παραμείνει, τα παιδιά να παραμείνουν και το Χαμόγελο να μην σβήσει από κανένα πρόσωπο!