Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου “Επέκταση και Εκσυγχρονισμός των Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Λουτρακίου” προϋπολογισμού 6,2 εκατ. Ευρώ, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ 2014-2020).
Οι περιοχές επέκτασης του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων αφορούν στην περιοχή Σκάρπα (στο γειτονικό με το σχέδιο πόλης τμήμα της), στην παραλιακή συνοικία Νεράιδα και σε διάφορες οδούς στην επέκταση του σχεδίου πόλης που έχουν διανοιχθεί πρόσφατα. Πρόκειται για περιοχές που έως σήμερα, στερούνται δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων. Παράλληλα, περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων άντλησης και μεταφοράς των αστικών λυμάτων του Λουτρακίου προς την κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λουτρακίου – Κορίνθου.
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο που πραγματικά έχει ανάγκη το Λουτράκι και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, ο οποίος είναι πάντοτε δίπλα μας και χάρη στις δικές του άοκνες προσπάθειες εξασφαλίστηκε ακόμη μία σημαντική και απαραίτητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης μας. Μόλις υλοποιηθεί το έργο αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα του Λουτρακίου, καθώς όχι μόνο θα επεκταθεί σε συνοικίες που σήμερα στερούνται παντελώς αποχετευτικού δικτύου, αλλά και θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα αστοχίας και παλαιότητας του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού μας».
Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εγκρίθηκε επίσημα η χρηματοδότηση με 6,2 εκ € για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου της πόλης του Λουτρακίου. Φορέας της χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η διάρκεια υλοποίησής του έχει οριστεί στους 18 μήνες. Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί η ολοκληρωμένη συλλογή των αστικών λυμάτων και η πλήρης κατάργηση των σηπτικών βόθρων, γεγονός που καθιστά το έργο επιτακτικής και εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας για το Λουτράκι, για τα θαλάσσια ύδατα και κυρίως για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα μεταλλικού νερού του Λουτρακίου”.