Αρχική Eπικαιρότητα Κάτω από την ταμειακή μηχανή έκρυβε οπλοστάσιο και κροτίδες

Κάτω από την ταμειακή μηχανή έκρυβε οπλοστάσιο και κροτίδες

Και την τελευταία πιθαμή ερεύνησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Φαιστού στην επιχείρηση που διατηρεί ένας 40χρονος Έλληνας στην κεντρική πλατεία των Μοιρών και, τελικά, κατάφεραν να εντοπίσουν κάτω από την ταμειακή μηχανή τις κρύπτες όπου έκρυβε παράνομα όλα και κροτίδες που διέθετε προς πώληση!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε το πρωί της Τρίτης, βρέθηκαν στις ειδικά κατασκευασμένες κρύπτες ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο και 98 κροτίδες, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονο, όπου βρέθηκαν ένα μαχαίρι και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ που επίσης κατασχέθηκαν.

Ο δράστης συνελήφθη και προσήχθη στο τμήμα Φαιστού που διενεργεί προανάκριση για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρανομίες, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας. Το πιστόλι και το περίστροφο εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Εφοριακοί πήγαν για έλεγχο και βρήκαν όπλο

Για φορολογικό έλεγχο πήγαν οι υπάλληλοι της Εφορίας σε μια επιχείρηση σε χωριό της Πρέβεζας, αλλά κατά τη διάρκειά του διαπίστωσαν ότι υπήρχε όπλο και κάλεσαν αστυνομικούς του τμήματος Ζηρού. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ένα πιστόλι διαμετρήματος 8mm με έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα, το οποίο κατασχέθηκε και εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Από την έρευνα προέκυψε ότι ανήκε σε έναν 26χρονο Έλληνα υπάλληλο του καταστήματος, αλλά την ύπαρξή του γνώριζε και ο 29χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης. Και οι δύο συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκαν στον εσαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.