Αρχική Χωρίς κατηγορία Διακίνηση κοκαΐνης και επ’ αυτοφώρω σύλληψη στη Σπάρτη

Διακίνηση κοκαΐνης και επ’ αυτοφώρω σύλληψη στη Σπάρτη

Στη σύλληψη δύο ατόμων που διακινούσαν κοκαΐνη στο κέντρο της Σπάρτης προχώρησε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Απριλίου. Οι αστυνομικοί είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 49 και 52 ετών, τους οποίους εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Και οι δύο έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αντίστοιχα αδικήματα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης. Το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης και την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης Λακωνίας, τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση, κατά την οποία κατελήφθη ο 49χρονος να προμηθεύει τον 52χρονο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 32,74 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, προερχόμενο από την εν λόγω αγοροπωλησία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα. Αντίστοιχα, στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 32,74 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων και κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα σε κατάστημα του 52χρονου και στην οικία του 49χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 20,07 γραμμαρίων,
• 3 ζυγαριές ακριβείας,
• το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.