Αρχική Ν. Λακωνίας Σύγκρουση σκαφών ανοιχτά του Μαλέα

Σύγκρουση σκαφών ανοιχτά του Μαλέα

Ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/6) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του ακρωτηρίου Μαλέα στη νότια Λακωνία. Από τη σύγκρουση ενός ταχυπλόου με ένα ιστιοφόρο προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα δύο σκάφη, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών και Μονεμβασίας ενημερώθηκαν από τον Έλληνα χειριστή του ταχυπλόου σκάφους ”ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΑΝΤΩ” Τ.Μ. 68 ότι συγκρούστηκε με το ιστιοφόρο ”SCHNELLWIENIX” σημαίας Γερμανίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. νότια του ακρωτηρίου Μαλέα.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τα εν λόγω σκάφη, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί υλικές ζημιές. Αμφότερα κατέπλευσαν με ασφάλεια και με ιδία μέσα, συνοδεία περιπολικών σκαφών, στο λιμένα Νεάπολης Βοιών.
Από τους επιβαίνοντες, οι δύο αλλοδαποί ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ ο χειριστής του σκάφους μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στη Νοσοκομειακή Μονάδα Μολάων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
Τέλος, από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους φορείς.