Αρχική Eπικαιρότητα Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αυτοδυναμία – Θα ασχοληθώ προσωπικά με...

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αυτοδυναμία – Θα ασχοληθώ προσωπικά με το ΕΣΥ

Διακαναλική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στελέχωση της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «rotation» και σύνθεση χωρίς ιδεολογικό πρόσημο, από πρόσωπα που θα μπορούν να φέρουν εις πέρας τις πολιτικές της ΝΔ. Εκτίμησε ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος εξαιτίας της ανεύθυνης, όπως την χαρακτήρισε, στάσης του Νίκου Ανδρουλάκη, χαιρέτισε ωστόσο τη στάση του ΠΑΣΟΚ ως προς την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, χαρακτήρισε «άθλια υποκείμενα» τους διακινητές και εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, που επιμένει να ρίχνει ευθύνες στο Λιμενικό. Όσο για τη Ροδόπη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπήρξαν δύο ενημερώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου -μία γενική και μία όταν έλαβε την εμπιστευτική ενημέρωση της ΕΥΠ για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου, την οποία και απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα.

Κάλεσε ακόμη την Τουρκία να εγκαταλείψει τη ρητορική περί «γαλάζιας πατρίδας».

Διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Η πρώτη ερώτηση στον πρόεδρο της ΝΔ ήταν για το μεταναστευτικό, έπειτα και από την τραγωδία σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν ο περιορισμός των μεταναστευτικών ροών, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησής του για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο προσφυγικό και απάντησε στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Απορώ, είπε, γιατί επιμένει να στοχοποιεί το Λιμενικό και όχι αυτά τα «άθλια υποκείμενα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τους διακινητές, ενώ μίλησε και για όψιμο ανθρωπισμό εκ μέρους του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν είδε τέτοιο ανθρωπισμό για το κολαστήριο της Μόριας

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης

Απαντώντας σε ερώτηση για τους μουσουλμάνους της Θράκης, είπε ότι είναι Έλληνες πολίτες και απολαμβάνουν όρους ισονομίας και ισοπολιτείας. Το τουρκικό προξενείο ήθελε πάντοτε μια μειονότητα απομονωμένη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την υπόθεση των δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι υπήρξε γενική ενημέρωση του κ. Τσίπρα πολύ πριν τις εκλογές και στη συνέχεια άλλη μία πολύ συγκεκριμένη ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις 25 Μαΐου, όταν ακόμα ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός. Όπως τόνισε, έλαβε εμπιστευτική έκθεση από την ΕΥΠ για το εύρος της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, την οποία και έστειλε στον