Αρχική Ν. Αρκαδίας Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Βιολογίας έρχεται στην Τρίπολη!

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Βιολογίας έρχεται στην Τρίπολη!

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Βιολογίας ανακοινώνει με χαρά την δράση “Bιο Φεστιβαλ Meraki – Βιο Επιστήμη για τους πολιτες Κοινότητας Άστρους”, μια γιορτή της βιοεπιστήμης στο Άστρος, την Τρίπολη και την Καλαμάτα. Αυτή η τετραήμερη δράση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου, θα σηματοδοτήσει τα εγκαίνια του Bio Manufacturing Lab στην Κοινότητα Άστρους Β. Κυνουρίας. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Μύκητες και ζυμώματα», εστιάζοντας στις ποικίλες εφαρμογές των μυκήτων για τα τρόφιμα, την ανθρώπινη υγεία και την υγεία του εδάφους.

Μια εκ των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη με τίτλο “Βιοοικονομία: Νέες προοπτικές”, με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνδεθούν με άτομα από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Κοινωνία των Πολιτών και τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης,. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, Δολιανών 1, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ.

Λεπτομέρειες εκδήλωσης:

Ομιλία σχετικά με την Βιοοικονομία

Meraki People: Εξερευνώντας την έννοια της βιοοικονομίας, Bio World Community Summit.

Growth Hub: Συμμετοχή της νεολαίας σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την βιοοικονομία

Κατά την διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή γνώσης μέσω εργαστηρίων που παρουσιάζουν δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Η δημιουργία της περιοχής ως Ευρωπαϊκού Ζωντανού Εργαστηρίου. Η δημιουργία μιας ψηφιακής διαδραστικής δομής που συνδέει το εργαστήριο με την παγκόσμια κοινότητα.

Αυτή η εκδήλωση χρησιμεύει ως μια μοναδική ευκαιρία για να ξεκινήσουν νέες συνέργειες, να εμπνεύσουν την τοπική κοινότητα, ιδιαίτερα τα παιδιά και τις γυναίκες, και να μοιραστούν την υπάρχουσα γνώση, δημιουργώντας παράλληλα νέες ιδέες.

Η είσοδος στις δράσεις είναι δωρεάν και είμαστε ευγνώμονες για τις γενναιόδωρες σε είδος και χρηματικές δωρεές από τους υποστηρικτές, οι οποίες θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση χώρου και διατροφής για τους παρουσιαστές των εργαστηρίων.

Αξιοσημείωτοι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είναι οι Χριστιάνα Γαρδικιώτη (Ελλάδα), Rachel Aronoff (Ελβετία), Jan-Maarten Luursema (Ολλανδία) και Günter Seyfried (Αυστρία) από το Δίκτυο Βιολογίας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Ελάτε μαζί μας στο Meraki Bio Festival για μια αξέχαστη εμπειρία ανακάλυψης, μάθησης και δικτύωσης. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί σας το μέλλον της βιοεπιστήμης και της βιοοικονομίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την δράση εδώ: https://bit.ly/3S0Y63R

Κάντε την εγγραφή σας εδώ: https://tinyurl.com/MerakiBioFest

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Βιολογίας:

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Βιολογίας είναι μια συνεργατική κοινότητα λάτρεις της βιοεπιστήμης αφιερωμένη στην προώθηση της κατανόησης και της εφαρμογής της βιολογίας στην Ευρώπη.

Με εκτίμηση

Χριστιάνα Γαρδικιώτη (ΜΒΑ) 

AΣΤΡΟΣ Kυνουρίας – Πελ/σος

T.K. 22 001

Http://www.merakipeople.gr

+30 6999171819