Αρχική Eπικαιρότητα Ξυλόκαστρο: Φεστιβάλ Αριστοναύτες με συναυλίες, παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις

Ξυλόκαστρο: Φεστιβάλ Αριστοναύτες με συναυλίες, παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2024, για ένα τετραήμερο γεμάτο πρωτότυπες δράσεις για όλους.

Ο Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος του ANIMASYROS μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το φεστιβάλ που γνωρίζει επιτυχία και που περιλαμβάνει πολλές, διαφορετικές και ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις.

«Η ομάδα του ANIMASYROS έχει μια εμπειρία ανάπτυξης πολιτιστικών δράσεων στην Περιφέρεια και εδώ και τρία χρόνια, εκτός από τη Σύρο ορμητήριο μας πια είναι το Ξυλόκαστρο και το Δερβένι, μετά από πρόσκληση του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο πολυθεματικό φεστιβάλ Αριστοναύτες. Περιλαμάνει -μεταξύ άλλων-πολλές διαφορετικές δράσεις, μια διαδραστική εφαρμογή, εργαστήριο ποίησης και ένα μοναδικό εργαστήριο που ξεναγεί επισκέπτες στην ιστορία των προϊστορικών πλοίων. Προσπαθούμε μέσα από τη σύγχρονη τέχνη και αφετηρίες από την ιστορική και περιβαλλοντική κληρονομιά που έχει εδώ η περιοχή να αναδείξουμε ένα νέο αφήγημα για τον προορισμό Ξυλόκαστρο και Δερβένι».

Για το ότι πλέον τα Φεστιβάλ είναι πολυεπίπεδα:

«Έχουν αποκτήσει μια σύγχρονη διάσταση, δεν έχουν πλέον μόνο μουσική. Ο πολιτισμός μαζί με τον τουρισμό πάνε χέρι-χέρι. Υπάρχει καλλιτεχνική επιμέλεια και στόχευση για την ανάδειξη του Ξυλοκάστρου και του Δερβενίου με ένα τρόπο σύγχρονο και κυρίως με έναν τρόπο που να προσελκύσει κοινό από όλες τις ηλικίες. Το φεστιβάλ από την πρώτη χρονιά είχε εντυπωσιακή υποδοχή, οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ υποδεχτικοί σε νέα πράγματα», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καραμητσάνης.

ertnews.gr