Αρχική Ν. Αρκαδίας Skiritida Run | Υγειονομική κάλυψη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τρίπολης

Skiritida Run | Υγειονομική κάλυψη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τρίπολης

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, κατόπιν αιτήματος της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ημιμαραθώνιος “Skiritida Run 2024” που περιλάμβανε:

Ημιμαραθώνιο Δρόμο: 21,1 χλμ ενηλίκων Αγώνας δρόμου: 5 χλμ ενηλίκων

Αγώνας για παιδιά: 1 χλμ

Συναυλία με τον δημοφιλή τραγουδιστή Σάκη Ρουβά με πλήθος κόσμου να την παρακολουθούν.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης, κατόπιν εγκρίσεως από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Αντώνιο Αυγερινό, κάλυψαν υγειονομικά τις δράσεις με τους πολύτιμους Εθελοντές του Τομέα Υγείας, την Νοσηλεύτρια – Προϊσταμένη Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ. κα. Μαρία Σταματοπούλου και την παρουσία της Αντιπρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κα. Αθανασίας Πολυμενοπούλου.

Έστησαν σταθμό Πρώτων Βοηθειών και συνέβαλλαν με επαγγελματισμό και ασφάλεια στην αντιμετώπιση όλων των περιστατικών που προέκυψαν. Συγκεκριμένα δόθηκαν Πρώτες Βοήθειες σε 25 αθλητές και αντιμετωπίστηκαν επείγουσες

 

καταστάσεις όπως: θερμοπληξία, θερμικές κράμπες, λιποθυμικά επεισόδια, εγκαύματα, ρινορραγία, απώλεια αισθήσεων και περιποίηση τραυμάτων.

Ταυτόχρονα, είχε στηθεί περίπτερο ενημέρωσης και διανομής έντυπου ενημερωτικού υλικού για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού, διανεμήθηκε περιληπτικός οδηγός Πρώτων Βοηθειών και έντυπο υλικό με οδηγίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην υγεία και μέτρων πρόληψης κατά των ακραίων υψηλών θερμοκρασιών.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ευχαριστεί πολύ την Αρκαδική Οικολογική Φάρμα, για την πρόσκληση την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη. Πάντα αρωγός σε αθλητικά δρώμενα που έχουν στόχο την προώθηση του Αθλητισμού και του Πολιτισμού μέσα από την ευγενή άμιλλα .