Αρχική Ν. Αρκαδίας Δ. Κουτσούμπας: Η ζωή και ο θάνατος του Νίκου Πλουμπίδη έχουν πολλά...

Δ. Κουτσούμπας: Η ζωή και ο θάνατος του Νίκου Πλουμπίδη έχουν πολλά να διδάξουν

Μια σημαντική εκδήλωση, για τον Νίκο Πλουμπίδη, διοργάνωσε στα Λαγκάδια η Κ.Ε. του ΚΚΕ.

“Σήμερα το κόμμα απέδωσε φόρο τιμής στο ιστορικό του στέλεχος, τον σύντροφο Νίκο Πλουμπίδη, που η αγωνιστική του αυταπάρνηση και η κομματικότητά του μέχρι και τη στιγμή της άδικης εκτέλεσής του αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές κομμουνιστών, αλλά και για όλους τους αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο^, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Τόνισε επίσης ότι ο Γ.Γ ότι “το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παραδέχεται τα λάθη του “. Την τελετή των αποκαλυπτήριων της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη στην πλατεία Λαγκαδίων πραγματοποίησε ο κ. Κουτσούμπας. Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος, ενώ τη στήλη της προτομής και τον περίβολο του μνημείου διαμόρφωσε ο Λαγκαδιανός τεχνίτης πέτρας Στάθης Καγιούλης. Στην συγκινητική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εγγονός του Νίκου Πλουμπίδη, μέλη της οικογένειας του καθώς και μέλη του ΚΚΕ απο όλο την Πελοπόννησο.

Τον κ Κουτσούμπα προσφώνησε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης. Θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, στην Αγία Παρασκευή, Λαγκαδίων με τους Διονύση Τσακνή, Βιολέτα Ικαρη και Κώστα Τρανταφυλλίδη.