Αρχική Ν. Λακωνίας Δρώμενο για το Μανιάτικο Μοιρολόγι στην Αρεόπολη Μάνης

Δρώμενο για το Μανιάτικο Μοιρολόγι στην Αρεόπολη Μάνης

Παρουσιάζεται την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αρεόπολη, το δελτίο για την εγγραφή του Μανιάτικου Μοιρολογιού, στο Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις το απόγευμα. στο κλειστό γυμναστήριο της Αρεόπολης του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τη συγκρότηση του φακέλου, στον οποίο στηρίχθηκε η Υπουργική απόφαση, για την ανακήρυξη του Μανιάτικου Μοιρολογιού, ως στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, συνέταξε για τον δήμο Ανατολικής Μάνης το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Για την επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση εργάστηκαν η Δρ Κορίνα Γιαξόγλου, με εξειδίκευση στο Μανιάτικο Μοιρολόι και ο ιστορικός Θάνος Βλήτας, με την βοήθεια του δήμου Ανατολικής Μάνης, με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη πολλών Μανιατών , Μανιατισσών και συλλογικών φορέων της Μάνης.

Η κοινωνιολογική και ανθρωπολογική προσέγγιση, αποτελούν το πραγματικό αίτιο της διαφοροποίησης του Μοιρολογιού αυτού, σε σχέση με τα Μοιρολόγια άλλων περιοχών.

Η εκδήλωση αυτή, εντάσσεται στις δράσεις προβολής και προώθησης του Μανιάτικου Μοιρολογιού, ως στοιχείου της Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς, που υλοποιεί ο δήμος Ανατολικής Μάνης.