Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δράσεις που προωθούν την υγεία των συνδημοτών μας»

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δράσεις που προωθούν την υγεία των συνδημοτών μας»

Ο Δήμος Τρίπολης και το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ, με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μ. Ν Στασινόπουλος- ΒΙΟΧΑΛΚΟ, την Παρασκευή το πρωί 20/9/2024, πραγματοποίησαν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης με δράσεις, συμβουλές και δωρεάν τεστ μνήμης σε όσους το επιθυμούσαν, με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα νόσου Alzheimer.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ, το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ σε συνεργασία με τον δήμο Τρίπολης διοργάνωσαν μία πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με ενδιαφέρουσες ομιλίες για τη νόσο Alzheimer.

Στην κατάμεστη αίθουσα, εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη νόσο από τέσσερις καθηγητές Πανεπιστημίου τους κ.κ. Πολίτη Αντώνιο Καθηγητή Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Μέντωρ, Αλεξόπουλο Παναγιώτη Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Μπίμπα Αθανάσιο Καθηγητή ΩΡΛ του ΕΚΠΑ και Ποτάγα Κωνσταντίνο Καθηγητή Νευρολογίας του ΕΚΠΑ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τους τρόπους πρόληψης και την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρίπολης τόνισε ότι η άνοια δεν επηρεάζει μόνο τους πάσχοντες αλλά και τις οικογένειές τους. Στόχος της συνεργασίας με το κέντρο υγιούς γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ είναι να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους συμπολίτες μας παρέχοντας πρόσβαση στην ενημέρωση, αλλά και υποστήριξη. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη βελτίωση της ζωής των ατόμων που ζουν με τη νόσο.