Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Στοχεύουμε σταθερά στην εξωστρέφεια του δήμου Τρίπολης»

Κώστας Τζιούμης: «Στοχεύουμε σταθερά στην εξωστρέφεια του δήμου Τρίπολης»

Την πόλη της Τρίπολης επισκέφθηκε την Δευτέρα (23/9/2024) ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Luis Alfredo Azpiazu και προχώρησε σε δηλώσεις μαζί με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη.

Ο Πρέσβης δήλωσε ότι είναι τιμή του να βρίσκεται στην Τρίπολη και ειδικά αυτή την ημέρα που είναι σημαντική για την πόλη, για την Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα.

Επίσης,συζήτησε με τον Δήμαρχο Τρίπολης για μία μελλοντική αδελφοποίηση πόλης της Αργεντινής με τον Δήμο Τρίπολης. «Έχουμε πολλά κοινά με την Τρίπολη κι αυτό το δρόμο θέλουμε να τον περπατήσουμε μαζί» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιούμης καλωσόρισε τον κ. Πρέσβη στην Τρίπολη και τόνισε ότι «ανταλλάξαμε πληροφορίες για την ιστορία των δύο λαών και για τους Έλληνες που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της Αργεντινής. Ο πρώτος Πρόεδρος της Αργεντινής είχε ελληνική καταγωγή. Σταθήκαμε στη σχέση που μπορεί να αναπτύξει η Τρίπολη με μία πόλη της Αργεντινής. Μια πόλη με παρόμοια χαρακτηριστικά με τη δική μας. Ο κ. Πρέσβης είπε ότι θα συμβάλει στη διαδικασία της αδελφοποίησης. Εμάς μας ενδιαφέρει η εξωστρέφεια του δήμου, μας, καλλιεργούμε σχέσεις με άλλες περιοχές.

Στις 11 Οκτωβρίου θα γίνει μία εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης με την κυρία Μαριλύ Ξαγά και θα είναι παρών ο κ. Πρέσβης της Αργεντινής.

Η επέτειος της Άλωσης είναι ιστορική μέρα για όλη την χώρα. Εμείς θα εορτάσουμε αυτό το σπουδαίο ιστορικό γεγονός με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα».