Αρχική Ν. Αρκαδίας Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πρέσβης της Αργεντινής | Δημήτρης Πτωχός: «150 χρόνια...

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πρέσβης της Αργεντινής | Δημήτρης Πτωχός: «150 χρόνια φιλίας, νέοι δρόμοι συνεργασίας»

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα, κ. Luis Alfredo Azpiazu, τον Πρόξενο της Αργεντινής, κ. Nicola Pasaman, καθώς και την εικαστικό Μαριλύ Ξαγά. Η επίσκεψη εντάσσεται στην επετειακή χρονιά που σηματοδοτεί τα 150 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με έμφαση στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των εμπορικών συνεργασιών. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τις δυνατότητες συνεργασίας που προσφέρει η Πελοπόννησος, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές, προωθώντας την εξωστρέφεια της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, δήλωσε:

«Σήμερα είχα την τιμή να υποδεχτώ τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα, κ. Luis Alfredo Azpiazu, τον Πρόξενο, κ. Nicola Pasaman, καθώς και την εικαστικό Μαριλύ Ξαγά. Η επίσκεψή τους αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες μας, σε επίπεδο πολιτισμού, τουρισμού και εμπορικών συνεργασιών. Η Πελοπόννησος είναι ένας τόπος πλούσιος σε ιστορία, παραγωγική δραστηριότητα και τουριστική δυναμική, και προσβλέπουμε στη διερεύνηση νέων δυνατοτήτων συνεργασίας με την Αργεντινή. Επιπλέον, η ελληνική κοινότητα της Αργεντινής αποτελεί ζωντανό σύνδεσμο μεταξύ των δύο λαών μας, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια φιλικών σχέσεων και αμοιβαίας κατανόησης».

Φωτογραφίες: