Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: 26 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή σε 19χρονο για οπαδική βία

Καλαμάτα: 26 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή σε 19χρονο για οπαδική βία

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδική βίας συγκλονίζει την πόλη της Καλαμάτας.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, όταν ένας 29χρονος είχε επιστρέψει από την Αθήνα όπου είχε παρακολουθήσει αναμέτρηση της αγαπημένης του ομάδας και βρισκόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, φορώντας μπλούζα με τα διακριτικά της ομάδας του.

Λίγο μετά τις 3π.μ. το πρωί, ομάδα 5 περίπου ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τον πλησίασαν και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπούν. Μάλιστα προκάλεσαν και φθορές στο κατάστημα, ενώ ένας εξ’ αυτών τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Περίοικοι και γείτονες που ξύπνησαν από τις φωνές και τη φασαρία, προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία και στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Καλαμάτας, προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου  στην προσαγωγή ενός 19χρονου, σπουδαστή στην πόλη της Καλαμάτας με καταγωγή από την Αλβανία. Ο συλληφθείς αναγνωρίστηκε από το θύμα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν στην κατοχή τους και υλικό από κάμερες και έτσι προχώρησαν στη σύλληψη του 19χρονου.

Καλαμάτα: 26 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή σε 19χρονο για οπαδική βία

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιων του εισαγγελέα το απόγευμα της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος και κλήθηκε να παραστεί  στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

Εκεί ύστερα από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία, αν και ο ίδιος αρνήθηκε της κατηγορίες,  του επιβλήθηκε η ποινή των 26 μηνών φυλάκισης χωρίς αναστολή. Συγκεκριμένα δικάστηκε σε 2 έτη φυλάκισης για την επικίνδυνη σωματική βλάβη και σε 2 μήνες για την εξύβριση. Επιπλέον του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου σε αθλητικούς χώρους για τα επόμενα 5 χρόνια.

Λόγω του ότι πρόκειται για περιστατικό οπαδική βίας, με το νέο αθλητικό νόμο απαγορεύεται η αναστολή της ποινής και ήδη ο 19χρονος οδηγείται στις φυλακές για να εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου θύματος, δικηγόρος Φώτης Λαπιώτης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα περιστατικό τυφλής οπαδικής βίας σημειώνοντας ότι ο εντολέας του δέχθηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση, ζητώντας από τις αρχές να εντοπιστούν και να συλληφθούν και οι δράστες που διαφεύγουν της σύλληψης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του συλληφθέντα Αθανάσιος Μακαρούνης, σημείωσε ότι ο εντολέας του υποστηρίζει ότι δε βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο τη στιγμής εκείνη και στο δικαστήριο μάλιστα βρέθηκαν και δυο μάρτυρες για να υποστηρίξουν αυτό τον ισχυρισμό ενώ παράλληλα έχει υποβληθεί τόσο αίτηση για αναστολή έκτισης της ποινής καθώς και έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, συνεχίζεται η έρευνα για να βρεθούν και οι υπόλοιποι δράστες που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή της επίθεσης και διαφεύγουν της σύλληψης.