Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: “Συνεχίζουμε τις επαφές με στόχο την προώθηση κοινών δράσεων και...

Κώστας Τζιούμης: “Συνεχίζουμε τις επαφές με στόχο την προώθηση κοινών δράσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας”

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, υποδέχθηκε με ιδιαίτερη τιμή την κινεζική αντιπροσωπεία της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Επαρχίας Guizhou, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων και της ανταλλαγής ιδεών σε τομείς που αφορούν το περιβάλλον, την οικολογική ανάπτυξη και την προώθηση του πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με τις εμπειρίες της επαρχίας Guizhou σε ζητήματα περιβαλλοντικής και οικολογικής ανάπτυξης, πολιτισμού και τουρισμού, καθώς επίσης και τις πρωτοβουλίες – προσπάθειες που έχουν αναλάβει για την προστασία της φύσης και τα μέτρα για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Παράλληλα, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση ενός Διεθνούς Φόρουμ Οικολογικού Πολιτισμού 2025 στην πόλη της Guiyang, στο οποίο θα παρευρεθούν Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί και οργανισμοί περιβαλλοντικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης από την πλευρά του παρουσίασε μια γενική εικόνα της Τρίπολης σε θέματα βιομηχανίας, ενέργειας, καθώς και τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την προώθηση της πράσινης αστικής και αγροτικής ανάπτυξης. Επίσης, έγινε αναφορά στην πολιτισμική και τουριστική ανάπτυξη, η οποία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά σε κάθε είδους πρόοδο. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση για συνέχιση επαφών και την προώθηση κοινών δράσεων που θα ωφελήσουν και τις δυο πλευρές. “Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, τεχνολογικά είναι πάντα δεκτή και η εμπειρία μιας επαρχίας σαν την Guizhou (που αντιστοιχεί σε 35 εκατομμύρια κατοίκους) έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία”.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά της Κινεζικής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Επαρχίας Guizhou οι: o Zhang Yuguang – Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Επαρχίας Guizhou, o Yu Guojun – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Γραφείου της Μόνιμης Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Επαρχίας Guizhou, η Chen Li – Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Οικολογίας και Περιβάλλοντος της Επαρχίας Guizhou, ο Yuan Yu – Σύμβουλος Α’ στο Γραφείο της Μόνιμης Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Επαρχίας Guizhou, ο Yang Wenbin – Σύμβουλος Γ’ στο Γραφείο της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Επαρχίας Guizhou και ο Zhang Shaojian – Ανώτερος Μηχανικός στην Ακαδημία Περιβαλλοντικών Επιστημών της Επαρχίας Guizhou.
Παράλληλα στην συνάντηση συμμετείχαν από την «Ένωση για την Ανάπτυξη Οικονομικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας» ο κ. Γιώργος Καγκλής, Πρόεδρος και ο
Xu Hong, Αντιπρόεδρος.
Από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Μακαρούνης Δημήτρης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κα Καρούντζου Ελένη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κα. Κορώνη-Παπαντωνίου Κλειώ, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Κοττής Βασίλης και ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Χασάπης Ιωάννης.