Αρχική Eπικαιρότητα Πολάκης και Φάμελλος υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης και Φάμελλος υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, προσήλθε ο Παύλος Πολάκης, όπου κατέθεσε και επίσημα στα αρμόδια όργανα του κόμματος την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής έθεσε στη διάθεση του κόμματος και τα απαραίτητα συνοδευτικά της υποψηφιότητάς του, όπως την δήλωση «Πόθεν Έσχες» και την πρόταση υποψηφιότητας από πάνω από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκέντρωσε συνολικά 32 υπογραφές (31 από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και μία του ευρωβουλευτή, Νίκου Παππά).

Εγώ θέλω να καλέσω όλους τους συνυποψήφιους μου να κάνουν το ίδιο. Να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης σαν εναλλακτική στην διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κλείνει τον κύκλο του” τόνισε.

Πρόσθεσε ότι “έπειτα από τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικοποίησης υγείας και παιδείας, της ιδιωτικοποίησης επικουρικής ασφάλισης, όλων αυτών των μέτρων που πήρε για την κοινωνική λεηλασία, νομίζω έχει διασπαστεί ήδη η κοινωνική συμμαχία που τον έφερε στην κυβέρνηση και ο κόσμος αναζητά ορατή εναλλακτική προοδευτική διέξοδο και σε αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και όχι σε σουχλιά (σ.σ. κρητική λέξη για την έννοια της συκοφαντίας/κατηγορίας/ραδιουργίας) και διαφωνίες επί των δευτερευόντων”.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε νωρίτερα και ο Σωκράτης Φάμελλος. «Θέτω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε αυτή την προσπάθεια σας ζητώ να συμμετέχετε όλες και όλοι. Για να γίνουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας» τόνισε μεταξύ άλλων.