Αρχική Ν. Λακωνίας Συγκλονιστικός ο Φώτης Ζησιμόπουλος, νικητής (και) στο 42ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» (ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστικός ο Φώτης Ζησιμόπουλος, νικητής (και) στο 42ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» (ΦΩΤΟ)

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Φώτης Ζησιμόπουλοςείναι ο μεγάλος νικητής στον ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ! Τρέχοντας ουσιαστικά μόνος του σχεδόν από την αρχή του αγώνα και αντιμέτωπος με τις υψηλές θερμοκρασίες κατάφερε να τερματίσει με χρόνο20:18:44 στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Τρέχοντας στα βήματα του Φειδιππίδη, ο 42χρονος αστυνομικός από το Αγρίνιο, υποκλίθηκε στο μεγαλείο του υπερμαραθώνιου για μια ακόμη χρονιά και η Σπάρτη χειροκρότησε θερμά την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Αν και αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στις 3.18 τα ξημερώματα της Κυριακής (29/9). Ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για να διανύσει τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής, από την Αθήνα ως τη Σπάρτη, ήταν 20:18:43.

Υπενθυμίζουμε ότι στον τεράστιο αθλητή ανήκει το περσινό μεγάλο ρεκόρ του Φώτη με 19:55:09τερματίζοντας στις 2:55 τα ξημερώματα.

Επιπλέον, αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, ισοφαρίζοντας τις 4 του Γιάννη Κούρου. Ωστόσο ο Ζησιμόπουλος είναι ο μοναδικός που τις έχει πετύχει σε διαδοχικές χρονιές.

Ο Αγρινιώτης υπερμαραθωνοδρόμος ξεκίνησε πολύ καλά και πήγαινε για αρκετές ώρες με ένα ρυθμό κοντά στο 4:30/χλμ. Τελικά συνολικά ο μέσος ρυθμός του κινήθηκε κάτω από τα 5:00/χλμ.

Στις 03:18 π.μ. έφτασε πρώτος στην Σπάρτη και στο άγαλμα του Λεωνίδα πολύ μπροστά από τον δεύτερο δρομέα και αποθεώθηκε από τους εκατοντάδες παριστάμενους.

«Η Σπάρτη είναι πάντα στην καρδιά μου», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος.

Μάλιστα σε έναν «γύρο του θριάμβου» ανταπέδωσε την αγάπη του κόσμου.
Τον τεράστιο δρομέα υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον» Βαγγέλης Πολυμέρης και ο δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Εκεί ήταν η ηγεσία της δημοτικής αρχής, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ντία Τζανετέα και Βαγγέλης Βαλιώτης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: