Αρχική Ν. Λακωνίας Μηνύματα θέλησης και φιλίας μεταφέρουν τραυματισμένοι στρατιωτικοί από τις Θερμοπύλες στη Σπάρτη

Μηνύματα θέλησης και φιλίας μεταφέρουν τραυματισμένοι στρατιωτικοί από τις Θερμοπύλες στη Σπάρτη

Τερματίζει τη διαδρομή της στη Σπάρτη, στο άγαλμα του Λεωνίδα, ομάδα 18 Γάλλων στρατιωτικών, που έχουν τραυματιστεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ξεκίνησαν από τις Θερμοπύλες. Οι Στρατιωτικοί, λαβωμένοι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου από τις Θερμοπύλες και τερματίζουν την απαιτητική πορεία τους την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στη Σπάρτη.

Σκοπός τους να τιμήσουν τον Λεωνίδα και τους γενναίους πολεμιστές του στη θρυλική Μάχη του 480 πΧ, αλλά και να δείξουν ότι με βούληση, πνευματική και σωματική δύναμη, κάθε δυσκολία κι εμπόδιο μπορούν να ξεπεραστούν.
Πρόκειται για μία δράση που εκτείνεται πέρα από την απλή αναβίωση μιας ιστορικής διαδρομής, στην προώθηση των στενών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας και αναδεικνύει την κοινή ιστορία και τις αξίες που μοιράζονται οι δύο χώρες.

Της εκκίνησης της πορείας, προηγήθηκε εκδήλωση υποδοχής των Γάλλων ενστόλων στον χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, από τον Δήμο Λαμιέων σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου Λαμίας.