Αρχική Ν. Λακωνίας Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο 1ος Ημιμαραθώνιος Σπάρτης

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο 1ος Ημιμαραθώνιος Σπάρτης

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο 1ος Ημιμαραθώνιος Σπάρτης – Ένας συναρπαστικός αγώνας δύο διαδρομών έρχεται για πρώτη φορά στη Σπάρτη
Με δύο διαδρομές, των 21 χλμ. και των 5 χλμ., έρχεται στη Σπάρτη, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ο 1ος Ημιμαραθώνιος Σπάρτης, σκοπεύοντας να αποτελέσει έναν θεσμό στους αγώνες δρόμου.
Ειδικότερα, ο Δήμος Σπάρτης, σε συνεργασία με τους Σπαρτιάτες Δρομείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι της διαδρομής και του αγώνα, αλλά και με την υποστήριξη Περιφέρεια Πελοποννήσου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε είτε εθελοντικά, είτε ενεργά ως δρομείς, στον 1ο Ημιμαραθώνιο Σπάρτης, με σημείο εκκίνησης των ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα και δύο συναρπαστικές διαδρομές σε άσφαλτο, οι οποίες απευθύνονται η μεν πρώτη (21 χλμ.), σε ενήλικες, η δε δεύτερη (5 χλμ.) σε νέες και νέους άνω των 12 ετών.
Για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο:
https://event.athletopia.com/imimarathonios-spartis?step=1
Περιορισμένες εγγραφές μπορούν να γίνουν και από τη γραμματεία που θα βρίσκεται δίπλα από τον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου από τις 08:00 έως τις 09:30 το πρωί, αρκεί το συνολικό όριο συμμετεχόντων να μην ξεπερνά τους 400 ανά διαδρομή. Να σημειωθεί ότι οι αγώνες δρόμου θα εκκινήσουν σχεδόν ταυτόχρονα, δηλαδή για τους συμμετέχοντες στη διαδρομή των 21 χλμ. στις 10:00 και για τους συμμετέχοντες στη διαδρομή των 5 χλμ., στις 10:15.
Θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της I.A.A.F. και του ΣΕΓΑΣ. Οι κριτές μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές, σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων.
Τερματισμός και απονομές
Το χρονικό όριο τερματισμού στον Ημιμαραθώνιο είναι 3 ώρες και για στον αγώνα  5χλμ. η μία (1) ώρα. Οι απονομές θα γίνουν στις 13:00. Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι αθλητές και οι 3 πρώτες αθλήτριες από κάθε αγώνα, ενώ αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε όλους τους συμμέτοχες που θα τερματίσουν και στις δύο διαδρομές.
Στον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ.  θα υπάρξουν βραβεύσεις στις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες για άντρες & γυναίκες:
1η κατηγορία 18-30 ετών
2η κατηγορία 31-40 ετών
3η κατηγορία 41-50 ετών
4η κατηγορία 51-60 ετών
5η κατηγορία 60+
Ενόψει της εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αλλά και δεδομένου ότι οι δύο διαδρομές θα διεξαχθούν εντός και περιμετρικά της πόλεως της Σπάρτης, παρακαλούνται οι δημότες να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητα και, εφόσον πρόκειται για ανάγκη, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί με ασφάλεια τον 1ο Ημιμαραθώνιο Σπάρτης. Ακολουθούν αναλυτικά οι δύο διαδρομές του αγώνα:
Η διαδρομή των 21 χλμ.
Ο αγώνας ξεκινάει λίγα μέτρα από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και κάνει αναστροφή στην οδό Βρασίδου, συνεχίζοντας μέχρι την οδό των 118, όπου παίρνει την έξοδο για Τρίπολη.
Στην συνέχεια στρίβει στην οδό Ορθίας Αρτέμιδος, περνάει την νέα γέφυρα και στρίβει για τον κόμβο και την παράκαμψη Σπάρτης. Στο 4ο χλμ, απέναντι από κατάστημα ALEXIAS, θα είναι ο πρώτος σταθμός του αγώνα, ο οποίος από εκεί συνεχίζει για την Νέα Είσοδος της πόλης της Σπάρτης, περνώντας έξω από ΚΤΕΛ, και εξακολουθεί  επί της Λυκούργου και στρίβει πάλι στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς άγαλμα του Λεωνίδα, όπου, απέναντι από εκκίνηση, είναι το 6,5ο χλμ, όπου θα είναι ο δεύτερος σταθμός. Στην συνέχεια ο αγώνας στρίβει προς Ταΰγετο, κινούμενος επί της οδού Τριακοσίων έως την οδό Πλατανιστά, όπου στρίβει αριστερά και στην συνέχεια δεξιά επί της οδού Ηρακλειδών έως την διασταύρωση της επαρχιακής οδού Σπάρτης-Μαγούλας.
Ο αγώνας συνεχίζει δεξιά προς Μαγούλα, όπου, στο 9ο χλμ, θα υπάρχει ο τρίτος σταθμός, που θα είναι εφοδιασμένος και με τάπητα χρονομέτρησης. Στη συνέχεια ο αγώνας συνεχίζει από παράδρομο που οδηγεί στον επαρχιακό δρόμο Σπάρτης-Μυστρά, από τον οποίο ανεβαίνει προς Μυστρά, όπου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη, στο 12οχλμ, θα υπάρχει ο τρίτος σταθμός. Στη συνέχεια ο αγώνας παίρνει τον δρόμο στα αριστερά, ο οποίος οδηγεί προς Παρόρι. Ο αγώνας περνάει από το Παρόρι και συνεχίζει για την πλατεία του Άγιου Ιωάννη, όπου στο 16,3 χλμ θα υπάρχει ο πέμπτος σταθμός.  Από εκεί ο αγώνας συνεχίζει προς Σπάρτη, όπου, έξω από γυμναστήριο Spartan Cross Gym, στο 19,3 χλμ., θα υπάρχει ο έκτος σταθμός. Φτάνοντας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στην διασταύρωση με την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο αγώνας συνεχίζει αντίθετα μέχρι τον τερματισμό.
Ο αγώνας θα γίνει αποκλειστικά στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας (όπως κινούνται τα οχήματα). Οι δρομείς θα κινηθούν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας μόνο στον τερματισμό, επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (περίπου 1200 μέτρα).
Η διαδρομή των 5 χλμ.
Ο αγώνας ξεκινάει επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και τερματίζει πάλι στο ίδιο σημείο. Κινείται επί των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με αναστροφή στην Βρασίδου,  και συνεχίζει στην οδό των 118, Ορθίας Αρτέμιδος, Πλαταιών Αναπήρων, Λεωνίδου, Θερμοπυλών, με κατάληξη στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όπου είναι το μοναδικό κομμάτι της διαδρομής που οι αθλητές θα κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Οι συμμετέχοντες θα κινηθούν μόνο στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας (όπως κινούνται τα οχήματα). Οι αθλητές θα κινηθούν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας μόνο στον τερματισμό, επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (περίπου 250 μέτρα).