Αρχική Eπικαιρότητα Έφυγε από τη ζωή μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημ....

Έφυγε από τη ζωή μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημ. Καλογερόπουλος – Συλλυπητήρια μηνύματα

Έχασε την μάχη για την ζωή ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί από τον Ιερό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο, ενώ η ταφή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Ροδοδάφνη Αιγίου.

Η ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αιγιαλείας:

“Με οδύνη, θλίψη και συντριβή, αποχαιρετούμε τον Άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Καλογερόπουλο ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα την 11η Οκτωβρίου 2024, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Αποχαιρετούμε τον πρώτο δημότη της πόλης μας. Τον άνθρωπο που οραματίστηκε, που αγωνίστηκε, που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τον τόπο μας. Τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο ακριβώς πανηγύρισε την πρώτη φορά που εκλέχθηκε Δήμαρχος στην Αιγιάλεια, για δεύτερη συνεχή θητεία. Αποχαιρετούμε τον δικό μας Δημήτρη Καλογερόπουλο”.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο με ανακοίνωσή τους αποχαιρετούν με θλίψη και οδύνη τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, “έναν σπουδαίο και πρωτοπόρο οραματιστή και αγωνιστή που υπηρέτησε με πάθος, ήθος, αξιοπρέπεια και επιστημοσύνη επί πολλές τετραετίες την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, κατά τη μακρά θητεία του στην Αυτοδιοίκηση εξελέγη Δήμαρχος στο Δήμο Συμπολιτείας (1998-2010) και μετέπειτα (2019-2023) Δήμαρχος Αιγιαλείας.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Υπήρξε πρόεδρος σε Επιτροπές Πολιτικής της ΚΕΔΕ μέχρι σήμερα, που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, συμβάλλοντας με τις γνώσεις, την εμπειρία, την επιστημονική του επάρκεια στη διαμόρφωση δράσεων και πολιτικών της Αυτοδιοίκησης. “Το έργο του και η προσφορά του αποτελεί παρακαταθήκη για την ΚΕΔΕ και την Αυτοδιοίκηση” καταλήγει.

Συλλυπητήρια μηνύματα από ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Δημ. Καλογερόπουλου εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Χάρης Δούκας.

“Δημοκράτης και προοδευτικός, βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα με αξιομνημόνευτη προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με γνώμονα το καλό του τόπου που ανιδιοτελώς αγαπούσε, υπηρέτησε επί σειρά ετών με ήθος και αίσθημα ευθύνης τους δημότες του και μπήκε με αυταπάρνηση σε όλες τις αυτοδιοικητικές μάχες” αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που καταλήγει: “Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο και η παρακαταθήκη του μοναδική”.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου εκφράζει την βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Δημήτρη Καλογερόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως “έναν αγαπητό φίλο, ακούραστο συναγωνιστή, που αφιέρωσε την ζωή του στην υπηρεσία των συμπολιτών του και στην αγάπη του για την Αιγιάλεια”. Και προσθέτει: “Ο απροσδόκητος και ξαφνικός χαμός του, αφήνει ένα τεράστιο κενό στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην καρδιά της προοδευτικής μας παράταξης. Θα τον θυμόμαστε πάντα, ως ενεργό μέλος των αγώνων μας, για μια πιο δίκαιη και ανοιχτή κοινωνία, με αφοσίωση στην δημοκρατία και στα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου.
Οι ιδέες του και η δράση του θα συνεχίσουν να εμπνέουν όλους μας”.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας, σε ανάρτησή του στο X αναφέρει: “Καλό ταξίδι φίλε και συνοδοιπόρε Δημήτρη. Το ήθος και η μαχητικότητά σου θα αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δημότες της Αιγιαλείας που έχασαν έναν υποδειγματικό Δήμαρχο”.