Αρχική Ν. Κορινθίας ΙΣΚ: Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

ΙΣΚ: Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 ως «Ευρωπαϊκή» και εν συνεχεία το 2018 σε «Παγκόσμια Ημέρα» λόγω της διαρκούς αυξανόμενης αποδοχής από πόλεις σε όλο τον κόσμο και λαμβάνει χώρα στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Στοχεύει στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, στην βελτίωση της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης του κοινού στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι η αιφνίδια και απρόβλεπτη διακοπή της καρδιακής ή/και ταυτόχρονα της αναπνευστικής λειτουργίας. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, επέρχεται μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Ο Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος δυστυχώς δεν είναι σπάνιος και μπορεί να συμβεί σε κάθε μέρος και σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου ηλικίας.

RESTART A HEART 2024:  «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή»

Από αυτόν τον χρόνο ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας δείχνει ξανά την ευαισθητοποίησή του και διοργανώνει στην Κόρινθο, στη Δημοτική Πινακοθήκη, εκδήλωση σε συνεργασία με την ομάδα πιστοποιημένων εκπαιδευτών «BLS KORINTHOS» (πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και αναγνωρισμένοι στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία) υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερωθούν – εκπαιδευτούν πολίτες στην επανεκκίνηση της καρδιάς. Στόχος είναι να αυξήσουμε την ένταση της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας σε θέματα διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής.

Σας περιμένουμε από τις 09:00 μέχρι τις 13:00 για να βιώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη μαγεία του να σώζεις ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ!

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ                      

 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ