Αρχική Ν. Μεσσηνίας Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης του έργου αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης του έργου αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Υπογράφηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟΣ Α.Τ.Ε., η συμπληρωματική σύμβαση του έργου: «ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ –ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», προϋπολογισμού  162.068,00 €.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.786.367,38 €, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 85 %, δηλαδή έχει ολοκληρωθεί η προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτίριο της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας, επιφάνειας 1102,10 τ.μ. και η προσθήκη κατ’ επέκταση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κατά 99 τ.μ.

Με την προσθήκη σε ύψος θα δημιουργηθούν δύο νέες νοσηλευτικές μονάδες 19 και 9 κλινών αντίστοιχα, ενώ στην επέκταση του τμήματος επειγόντων, θα δημιουργηθεί τμήμα επειγόντων περιστατικών για παιδιά.

Με τη συμπληρωματική σύμβαση που υπογράφηκε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσης των νέων εγκαταστάσεων με τα υφιστάμενα δίκτυα του Νοσοκομείου, θα τοποθετηθεί γενική και ειδική σήμανση στους νέους χώρους και τέλος θα επεκταθεί και το σύστημα σωληνωτού ταχυδρομείου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της νοσηλευτικής μονάδας. Οι παραπάνω εργασίες της συμπληρωματικής σύμβασης αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλος Μαρτίου έτους 2025.