Αρχική Ν. Κορινθίας Γ.Γκιώνης για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ:Ενα αγαθό που είναι δημόσιο αγαθό θα...

Γ.Γκιώνης για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ:Ενα αγαθό που είναι δημόσιο αγαθό θα το πάρουν ιδιότητες

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδωσαν το «παρών» στην συνεδρίαση έδωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Κορινθίας (Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, Βέλου – Βόχας, Θανάσης Μανάβης, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου & Ευρωστίνης, Βλάσσης Τσιώτος, και Νεμέας Κώστας Φρούσιος), στέλνοντας μήνυμα ενότητας όλων των τοπικών κοινωνιών του νομού μας.

Ακολουθεί η εισαγωγή του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων,Γιώργου Γκιώνη. 

Να ευχαριστήσω το Δημοτικό συμβούλιο, τον Δήμαρχο ,τον Πρόεδρο για το κάλεσμα εδώ. Ήταν μια απόφαση βέβαια ομαδική οι Δήμαρχοι βρεθήκαμε δύο φορές μία στην Βόχα, μία στο Λουτράκι για να αποφασίσουμε και να πάμε όλοι μαζί σε αυτό το περίεργο νομοσχέδιο που έχει βγάλει το επίσημο κράτος.

Είναι αλήθεια ότι αυτό κινείται εδώ και μερικά χρόνια διότι  με την αύξηση του τιμολογίου ,το τιμολόγιο που έχουνε το οικιακό τιμολόγιο στη ΔΕΥΑΛ  ήτανε πρώτο μέλημα του κράτους για να διαλύσει τις ΔΕΥΑ. Δεύτερο είναι οι προσλήψεις ,ούτε μία πρόσληψη κάνεις τίποτα ,απαγορεύονται οι προσλήψεις. Κάποιες μας δώσανε 55-65 και αυτές κόψανε στο τέλος για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σαν ΔΕΥΑ και μας έχουν αφήσει στα κρύα του λουτρού για ένα αγαθό το οποίο είναι δημόσιο και το γνωρίζουν όλοι νεκροί στα χέρια του κράτους.Νομίζω ο  Σπύρος Σταματόπουλος έκανε μια μεγάλη ανάλυση ,επειδή είναι και στο διοικητικό συμβούλιο των ΔΕΥΑ,  έχουμε συζητήσει επανειλημμένως και είμαστε εδώ όλοι μαζί για να αποφασίσουμε να μην πάει στα χέρια του Δημοσίου, γιατι καταλαβαίνετε πως θα γίνει μετά εφόσον έρθει η ΕΥΔΑΠ εδώ. Εγώ είχα κάνει μια συζήτηση με την ΕΥΔΑΠ πριν μερικά χρόνια λόγω του προβλήματος που υπήρχε στο κομμάτι των Αγίων Θεοδώρων και είχα επισκεφτεί την ΕΥΔΑΠ δυο τρεις φορές .Στο τέλος μου έστειλε ένα χαρτί και μου λέει «Γγια να σου δώσω το νερό δώσε μου όλα τα δίκτυα ,δώσε μου όλες τις γεώτρησεις, δώσε μου όλα τα ρολόγια, δώστα μου όλα και δεν θα κάνεις τίποτα εσύ και θα τακτοποιήσουμε εμείς το θέμα.»

Θα πω ένα πράγμα ότι και πως κινείται  η ΕΥΔΑΠ ,κινούνται σαν ιδιώτες. Εχουνε κάνει μια προσπάθεια και το γνωρίζουμε όλοι ,το νερό να έρθει στην Κινέτα. Ξέρετε πόσα χρόνια έρχεται το νερό στην Κινέτα ;  Πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον μια πενταετία. Εχουνε γίνει ανάθεσεις, έχουνε φύγει οι εργολάβοι και ακόμα προσπαθούν το νερό που έχει έρθει στα Μέγαρα να έρθει στην Κινέτα και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Κάτι τέτοιο προβλέπεται και στους υπόλοιπους δήμους. Και αυτό που είπε ο Σπύρος ότι ψάχνουνε πηγές είναι αλήθεια και τις πηγές τις ψάχνει το κράτος δεν τις ψάχνει η ΕΥΔΑΠ αυτή είναι η πραγματικότητα.Αγοράζουν το νερό τζάμπα από το κράτος και το πουλούν όπως ακριβώς είπε ο Σπύρος αυτό γίνεται.Είναι καθαρά μια ιδιωτική επιχείρηση έχει μπει στο χρηματιστήριο και κοιτάνε πως θα αποκομίσει περισσότερα λεφτά αυτό το κομμάτι και θα μας βάλουν εμάς να τρέχουμε. Και ένα αγαθό ,που είναι δημόσιο αγαθό θα το πάρουν ιδιότητες και θα γίνει ότι μας είχαν υποσχεθεί με τη Δ.Ε.Η. αυτό θα γίνει στο τέλος.

Βίντεο: