Αρχική Ν. Λακωνίας Στη Σπάρτη η 34η Αμφικτιονία συλλόγων και φορέων εθελοντικής αιμοδοσίας

Στη Σπάρτη η 34η Αμφικτιονία συλλόγων και φορέων εθελοντικής αιμοδοσίας

Με τη συμβολική «Λαμπαδηδρομία της Αγάπης» ξεκινούν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, οι εργασίες της 34ης «Αμφικτιονίας των συλλόγων και φορέων εθελοντικής αιμοδοσίας». Τη δράση διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης.

Ειδικότερα, την Παρασκευή θα διεξαχθεί η 22η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών. Η «Φλόγα της Αγάπης», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, θα ξεκινήσει στις 5:30΄ μμ, από τον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, με το συμβολικό άναμμα του βωμού. Θα στείλει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και ταυτόχρονα το κάλεσμα των εθελοντών αιμοδοτών για ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Στη συνέχεια και ώρα 6:30΄ μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της 34ης Αμφικτιονίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Vasilikos Hall Events» (8ο χλμ. ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου), όπου θα διεξαχθούν και οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου (18-20/10).

Λίγα λόγια για την ΠΟΣΕΑ
και την 34η Αμφικτιονία
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) θεωρείται η αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση του κινήματος εθελοντικής µη αμειβόμενης αιμοδοσίας της χώρας. Έχει µέλη της  συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι µε την οργανωμένη δομής τους, ενισχύουν και υποστηρίζουν οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί σε ελλείψεις αίματος και αιμοπεταλίων. Σύμφωνα με την ΠΟΣΕΑ, «σκοπός της είναι, μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες, δράσεις και ενέργειες, να προβάλει δύο πανανθρώπινες ιδέες, την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά ιστών και οργάνων σώματος».

Οι τριήμερες εργασίες της 34ης Αμφικτιονίας θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Vasilikos Hall Events» στη Σπάρτη, ενώ οι σύνεδροι θα διαμείνουν στα Ξενοδοχεία «Μανιάτης» και «Μενελάιον».

Το συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και αναλύσεις από ειδικούς, σε έναν κύκλο 13 θεμάτων, γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά ιστών και οργάνων.

Η φετινή Αμφικτιονία είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη, πολιτικό και διοικητικό επιστήμονα, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, με ειδίκευση στις ευρωπαϊκές πολιτικές και χρηματοδοτήσεις, γενικό γραμματέα Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Το συνέδριο θα κλείσει με ανακοίνωση συμπερασμάτων και έκδοση ψηφίσματος.

Amfiktionia aimodotwn Sparti