Αρχική Περ. Πελοποννήσου Η ευρυζωνικότητα ως θεμέλιο σύγχρονων κοινωνιών – Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη...

Η ευρυζωνικότητα ως θεμέλιο σύγχρονων κοινωνιών – Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στο Olympia Forum V

Σε ένα ζήτημα που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και συνήθως δεν αναδεικνύεται σε παρόμοιες συζητήσεις για τις υποδομές, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συμμετοχή του στο Olympia Forum V.

Ο κ. Πτωχός, ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, έθεσε στο επίκεντρο τη σημασία της ευρυζωνικότητας ως βασικής υποδομής που ενισχύει τη σύγχρονη κοινωνία και οικονομία.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η ευρυζωνικότητα δεν αποτελεί απλώς τεχνολογική αναβάθμιση, αλλά κρίσιμη υποδομή για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη. «Η πρόσβαση στις ψηφιακές τεχνολογίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αναπτυξιακών μας σχεδίων, και η ενσωμάτωσή τους στις υποδομές μας είναι καθοριστική για το μέλλον των πολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παρέμβασή του προκάλεσε ενδιαφέρον, καθώς επεσήμανε τη σύνδεση των ψηφιακών υποδομών με την κοινωνική δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση όλων στις τεχνολογικές εξελίξεις.