Αρχική Ν. Κορινθίας Συμμαχία Πολιτών: Τα τρία σημαντικά ζητήματα που ετέθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του...

Συμμαχία Πολιτών: Τα τρία σημαντικά ζητήματα που ετέθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ. Κορινθίων

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων και πριν την ημερήσια διάταξη φέραμε για συζήτηση τρία σημαντικά για τους πολίτες θέματα.

  1. Νεκροταφείο Εξαμιλίων χωρίς φύλαξη για 9 μήνες το2024 .

Επί θητείας Βασίλη Νανόπουλου υπήρχε φύλαξη η οποία σταμάτησε τον Φεβρουάριο του 2024 . Η νέα δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ανανεώσει τη σύμβαση φύλαξης και πρόσφατα είχαμε σοβαρή επίθεση σε γυναίκα από τους γνωστούς άγνωστους στο χώρο του νεκροταφείου .Ζητήσαμε άμεση ανάθεση της φύλαξης για να πηγαίνουν με ασφάλεια ορισμένες ώρες καθημερινά οι συγγενείς των νεκρών στο νεκροταφείο .

  1. Καταδίκη και αποπομπή δημοτικού συμβούλου για σωματική βία και εξύβριση σε εργαζόμενο στο δημοτικό αθλητικό κέντρο

Ζητήσαμε να καταδικαστεί από το δημοτικό συμβούλιο η πράξη στην οποία  προέβη ο  δημοτικός σύμβουλος Σταυρος Δανιηλ –  βιαιοπραγία και εξύβριση και αποπομπή από τη θέση του υπεύθυνου του δημοτικού αθλητικού κέντρου που ορίστηκε από το δήμαρχο κ Σταυρέλη .

Δεν εγινε δεκτή η πρόταση μας και η πλειοψηφία των 21 δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας συν τον κ Σταυρέλη ταυτίστηκαν με τον κ Δανιήλ δίνοντας κάκιστο παράδειγμα στην διαπαιδαγώγιση των παιδιών που αθλούνται και ήταν αυτόπτες μάρτυρες με τους γονείς τους περίπου 50 τον αριθμό .

 

3 .Ολιγωρία ή  συγκάλυψη στην διαχείριση του λιμενικού ταμείου ?

 

Θέσαμε πάλι το θέμα της μη απόδοσης εσόδων από τον ελλιμενισμό σκαφών στον Κόρφο εκ μέρους του υπαλλήλου που προσέλαβε το λιμενικό ταμείο για το σκοπό αυτό .Έχουμε ζητήσει γραπτώς έγκαιρα αλλά απάντηση δεν πήραμε .Η δημοτική αρχή της Συμμαχίας Πολιτών τοποθέτησε νέο προβλήτα το 2023 και ελλιμενίστηκαν φέτος πολύ περισσότερα σκάφη, άρα τα έσοδα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερα . Το ακριβές ποσό που παρακρατήθηκε μπορεί να προσδιοριστεί συγκριτικά με το 2023 στα έσοδα των μη μονίμων θέσεων που ελλιμενίζονται ολιγοήμερα .Το λιμενικό ταμείο καθυστέρησε αδικαιολόγητα να στείλει εξώδικο , να απολύσει και να αντικαταστήσει τον ανωτέρω εργαζόμενο που είναι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος με τον κ Σταυρέλη . Τώρα που έφυγαν τα σκάφη ολιγοήμερης παραμονής πως θα ελεγχθούν τα έσοδα από αυτά ? Ο κ Σταυρέλης αρνήθηκε τον διαχειριστικό έλεγχο που ζητήσαμε και θα απευθυνθούμε στο υπουργείο ναυτιλίας