Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Κάλεσμα Ενίσχυσης για την Ανέγερση Ορειβατικού Καταφυγίου

Μεσσηνία: Κάλεσμα Ενίσχυσης για την Ανέγερση Ορειβατικού Καταφυγίου

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας είναι ένα μη Κερδοσκοπικό, Εθελοντικό Σωματείο, όπου μετά από πολλές δυσκολίες εκπληρώνει σταδιακά ένα όνειρο πολλών ετών με την ανέγερση Ορειβατικού Καταφυγίου στην περιοχή του δάσους της Βασιλικής στον Δυτικό (Μεσσηνιακό) Ταΰγετο με σκοπό να γίνει σημείο αναφοράς και εξυπηρέτησης όχι μόνο των ορειβατών αλλά και κάθε πολίτη, φυσιολάτρη, συλλόγων και φορέων Πολιτισμικού, Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού χαρακτήρα με δράσεις για την Μελέτη και Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Το καταφύγιο σχεδιάστηκε με σεβασμό στο περιβάλλον και στόχο να αποτελέσει τόπο προσέλκυσης και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Χάρη σε αυτό θα δημιουργηθούν και θα στεριώσουν νέες φιλίες, θα διατηρηθούν τα μονοπάτια που ενώνουν τον Ταΰγετο και θα έρθουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν την ομορφιά του τόπου μας.

Το Έργο, έχει ενταχθεί σε Πρόγραμμα Χρηματοδότησης (CLLD LEADER της ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»), δυστυχώς όμως η αλματώδης αύξηση του κόστους των οικοδομικών υλικών τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί επιπρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης.

Γι αυτό καλούμε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι ώστε να αποπερατωθεί το Καταφύγιο, να συνεισφέρουν είτε με Χρηματική Αρωγή είτε με Υλικά ή Εξοπλισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας αποφάσισε ότι όλοι οι δωρητές θα μνημονευθούν σε βιβλίο που θα παραμείνει στο χώρο του καταφυγίου ενώ επιπλέον το όνομα κάθε δωρητή που θα καταθέσει χρηματικό ποσό ύψους άνω των 300 ευρώ θα αναγραφεί σε επιγραφή που θα κοσμεί το εσωτερικό του Καταφυγίου ώστε να γνωρίζουν και οι επόμενοι από εμάς ότι η συλλογική προσπάθεια δημιουργεί τα σημαντικότερα έργα.

Οποιαδήποτε συνδρομή μικρή ή μεγάλη είναι σημαντική.

Σας ευχαριστούμε θερμά,
Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας