Αρχική Ν. Αρκαδίας Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Το Ογκολογικό Τμήμα στην πρώτη γραμμή θεραπείας των καρκινοπαθών στην...

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Το Ογκολογικό Τμήμα στην πρώτη γραμμή θεραπείας των καρκινοπαθών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης παρέχει υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς όχι μόνο του νομού Αρκαδίας αλλά και των όμορων νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σταύρος Περουκίδης

Ιδιαίτερα κατά τα τελευταία  έξι χρόνια  υπό την επιστημονική ευθύνη του Παθολόγου-Ογκολόγου κ. Σταύρου Περουκίδη σε συνεργασία με το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος, έχει επιτευχθεί η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών  και η εφαρμογή όλων των σύγχρονων θεραπευτικών επιλογών που αποτυπώνεται και στην καλύτερη έκβαση των ασθενών.

Παράλληλα στο Τμήμα αντιμετωπίζονται υπό την ευθύνη του Αιματολόγου κ. Παναγιώτη Βλάχου κακοήθη αιματολογικά νοσήματα.

Επιπλέον το Τμήμα δραστηριοποιείται στην συνεχιζόμενη  ιατρική εκπαίδευση με την διοργάνωση ήδη έξι Ογκολογικών Συνεδρίων στην Τρίπολη, έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών (κ. Κούτρας), Πελοποννήσου (κ. Ρόχας) και Δυτικής Αττικής (κ. Παπαναστασίου) και συμμετέχει σε καινοτόμες διεθνείς κλινικές μελέτες.

Θα πρέπει ακόμη να επισημάνουμε οτι το Ογκολογικό τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου εφαρμόζει πρωτόκολλα πρόληψης και θεραπειών, αντίστοιχα των πιο διακεκριμένων ογκολογικών κέντρων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Τον χρόνο γίνονται  περίπου 2.000 θεραπείες και κατά μέσο όρο νοσηλεύονται 12 με 15 περιστατικά ημερησίως.

Αξιόλογη επίσης ειναι η εκπαίδευση που παρέχεται σε φοιτητές ΠΕ νοσηλευτικής και καί σε φοιτητές της ΣΑΕΚ.

Το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος εμπλουτίζεται από αστέρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας με την Προϊσταμένη Ελσα Κατσούλη, την υπεύθυνη Νοσηλεύτρια Έφη Δαμαλά και τις νοσηλεύτριες Αρφάνη Ιωάννα την Βασιλοπούλου Αναστασία και την Γραμματέα του Ογκολογικού  την Γωγώ Κορατζοπούλου.

Σίγουρα όταν δημιουργηθεί και το ακτινοθεραπευτικό τμήμα κάτι για το οποίο θα πρέπει να αγωνισθούν οι πάντες–θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το ογκολογικό, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο  η προσφορά του οποίου στην Δημόσια Υγεία θα μεγιστοποιηθεί.

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός