Αρχική Ν. Κορινθίας 600 χιλιάδες ευρώ παίρνει ο Δήμος Κορινθίων για δημιουργία διαδρομών πεζοπορίας

600 χιλιάδες ευρώ παίρνει ο Δήμος Κορινθίων για δημιουργία διαδρομών πεζοπορίας

Την έγκριση χρηματοδότησης για το έργο της δημιουργίας δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας -από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό 601.648 ευρώ- πέτυχε ο δήμος Κορινθίων, ύστερα από μία μακρά και κοπιώδη προσπάθεια. Μέσα από την σχετική μελέτη θα εντοπιστούν και χαρτογραφηθούν τα κατάλληλα δίκτυα για πεζοπορία και ποδηλασία, είτε μέσα από τα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια και διαδρομές, είτε με τη χάραξη νέων. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία χώρων αναψυχής, σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου.

Στον δήμο Κορινθίων έχουμε αντιληφθεί πως το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης προϋποθέτει καινοτόμες ιδέες και σύγχρονες πρακτικές. Γι αυτό και στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες έξω από τα συνηθισμένα, με δεδομένο ότι οι ειδικές μορφές τουρισμού αποτελούν την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πτυχή της σύγχρονης τουριστικής «βιομηχανίας».

Ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Βαγγέλης Παπαϊωάννου, στην δήλωσή του αναφέρει ότι «από την αρχή της θητείας της η δημοτική αρχή Σταυρέλη οικοδομεί σχέσεις συνεργασίας και εξωστρέφειας, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους. Θα συνεχίσουμε με πολλή δουλειά και λίγα λόγια, να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις από κάθε ενεργό χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

Τέλος υπογραμμίζεται η καθοριστική συμβολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Ταγαρά στην έγκριση, όπως επίσης και η άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου στο Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας.