Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Σμυρνιώτη και την παράταξή του...

Κώστας Τζιούμης: «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Σμυρνιώτη και την παράταξή του να ευτελίζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου»

Η έλλειψη τεκμηριωμένης και σοβαρής αντιπολίτευσης από τον κ. Σμυρνιώτη τον έχει οδηγήσει σε ενέργειες – εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου – που υποβαθμίζουν την ποιότητα της συζήτησης, όταν συγκεκριμένοι σύμβουλοι έρχονται συνεχώς στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. απροετοίμαστοι και χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση, με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μόνο, χρησιμοποιώντας πρακτικές λαϊκισμού σε ανησυχητικό βαθμό.

Συγκεκριμένα, δημοτικός σύμβουλος εκ της Δ.Ε. Τεγέας με την ανοχή του επικεφαλής αλλά και όλης της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας τοποθετείται έχοντας πλήρη άγνοια ακόμη και των πιο βασικών λειτουργιών ενός Δήμου κι ενός δημοτικού συμβουλίου διαβάζοντας αποσπασματικά κείμενα, κάνοντας κοπτοραπτική και τεράστια συλλογιστικά άλματα, βγάζοντας συμπεράσματα τα οποία στερούνται όχι μόνο αλήθειας αλλά και στοιχειώδους συνάφειας, σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, συκοφαντώντας και κατηγορώντας τα μέλη της δημοτικής αρχής αλλά και τους συνεργάτες χωρίς να προσκομίζει κανένα επιχείρημα ή στοιχείο.

Δυστυχώς αυτό έχει οδηγήσει σε ευτελισμό του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, τέτοιον που δεν έχει υπάρξει πότε στο παρελθόν.

Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος κατά τη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου 2024 συκοφάντησε ειδικό σύμβουλο του δημάρχου, (εξαίρετο οικογενειάρχη, επιστήμονα, επαγγελματία που προσφέρει σημαντικότατο έργο στον Δήμο), λέγοντας ότι δουλεύει παράλληλα και αλλού, χωρίς άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όταν, όμως, παρουσιάσαμε την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης που του έχει δώσει τη σχετική άδεια, αντί να ζητήσει συγγνώμη, ως όφειλε, από τον απόντα ειδικό σύμβουλο συνέχισε να τον συκοφαντεί.

Αυτό ζητήσαμε «έντονα» και αυτό ζητάμε και τώρα χωρίς να τον υβρίσουμε( όπως ποτέ δεν έχουμε κάνει για κανένα πολίτη).

Άλλωστε η προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική, επαγγελματική και αυτοδιοικητική μας πορεία είναι γνωστή τόσα χρόνια στην πόλη μας.

Εδώ να τονίσουμε ότι αρκετοί σύμβουλοι από την παράταξη «Τρίπολη Ενωμένοι Μπροστά» κατά την έξοδό μας από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παραδέχτηκαν πως έχουμε δίκιο και εμμέσως «καταδίκασαν» τις τοποθετήσεις του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου.

Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τέτοιες τακτικές που αποπροσανατολίζουν από ουσιαστικά ζητήματα του δήμου μας και συκοφαντούν με παντελώς ψευδή και ανυπόστατα περιστατικά την ιδιότητα του δημάρχου.

Είναι σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε άλλο αυτόν τον ευτελισμό του ΔΣ.

Στην πραγματικότητα η επιδίωξή μας είναι πάντα και παραμένει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με σεβασμό σε όλους τους συμβούλους και τους πολίτες που εκπροσωπούμε.

Καλώ, λοιπόν, την αντιπολίτευση να επιδείξει την υπευθυνότητα που απαιτεί ο ρόλος της, να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα και στις ανάγκες των δημοτών μας και να αφήσουμε πίσω τις τακτικές μικροπολιτικών εντυπώσεων.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από σοβαρότητα και συνεργασία, και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

 

ΥΓ: Απευθυνθήκατε σε Αντιδήμαρχο της παράταξής μας υπεύθυνο για τα αδέσποτα, λέγοντας ότι ανάληψη της αντιδημαρχίας εκ μέρους του είναι οπισθοδρόμηση για το Δήμο μας, όταν υποψήφιος της παράταξής σας και τότε Αντιδήμαρχος με αντικείμενο τα αδέσποτα, έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (φοβόμασταν να περπατήσουμε στην πόλη και τα χωριά μας με τα αναρίθμητα αδέσποτα που κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας!).