Σύμφωνα με τον Taste Atlas, τον παγκόσμιο χάρτη γεύσεων που αξιολογεί και αναγνωρίζει τις καλύτερες τοπικές κουζίνες και τα παραδοσιακά φαγητά από κάθε γωνιά του πλανήτη, η Πελοπόννησος αναδείχθηκε ως ο δεύτερος καλύτερος προορισμός για φαγητό στον κόσμο!
Θα μου πείτε, εμείς το ξέραμε, τώρα το μαθαίνουν και οι άλλοι. Σωστό, πλην όμως, το γεγονός πως η διάκριση αυτή, προκύπτει από τη μελετη χιλιάδων πιάτων και λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις των ντόπιων και των ταξιδιωτών, αποτελεί μια ξεχωριστή αναγνώριση για την πλούσια γαστρονομική μας κληρονομιά.
Το φαγητό άλλωστε είναι όλα όσα είμαστε. Είναι μια επέκταση της εθνικής μας ταυτότητας, της προσωπικής μας ιστορίας, της περιφέρειας μας, του τόπου μας, του έθνους μας, της οικογένειας μας, για να παραφράσω τα λόγια του διάσημου σεφ Anthony Bourdain.
Η τοπική κουζίνα είναι μέρος της ταυτότητας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Κάθε γεύση, κάθε άρωμα είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας που αξίζει να μοιραζόμαστε και να προστατεύουμε.
Και σ’ αυτή την κατεύθυνση, έχουμε προγραμματίσει πολλά να κάνουμε στο εγγύς μέλλον.