Πέρα από τα αμιγώς ποδοσφαιρικά, τα Μουντιάλ τείνουν να αναδεικνύουν και πολύ ιδιαίτερα στατιστικά. Το Μουντιάλ της Ρωσίας επικύρωσε τη συνέχεια ενός καταραμένου κύκλου για όσες ευρωπαϊκές χώρες κατακτούν το Παγκόσμιο Κύπελλο την τελευταία 20ετία. Η Γερμανία έγινε ο 4 κρίκος στην αλυσίδα.
Όλα ξεκίνησαν το 2002. Για την ακρίβεια το 1998, αλλά το 2002 γράφτηκε τυπικά η πρώτη σελίδα του φαύλου κύκλου. Τότε, στα γήπεδα της Γαλλίας, η οικοδέσποινα έφτασε ως τον τελικό κι εκεί αποτέλειωσε τη Βραζιλία, κατακτώντας τη διοργάνωση. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας, απογοήτευσε. Ηττήθηκε στο εναρκτήριο ματς του Κυπέλλου από τη Σενεγάλη, ήρθε ισοπαλία με την Ουρουγουάη και έχασε από τη Δανία. Ένας βαθμός, κανένα γκολ, αποκλεισμός στους ομίλους.
Το 2006, το Μουντιάλ της Γερμανίας έφερνε αντιμέτωπους στον τελικό Γαλλία και Ιταλία. Οι Ιταλοί κέρδιζαν στα πέναλτι και πανηγύριζαν. Το 2010 στη Νότιο Αφρική θα αποκλείονταν επίσης από τους ομίλους. Ισοπαλία με την Παραγουάη, ισοπαλία με τη Νέα Ζηλανδία και ήττα στο τέλος από τη Σλοβακία.
Σ΄εκείνη τη διοργάνωση η Ισπανία είχε κατακτήσει το Μουντιάλ με το γκολ του Ινιέστα απέναντι στην Ολλανδία. Το 2014 στη Βραζιλία θα ήταν η ίδια αντίπαλος που θα σμίλευε την πλάκα του αποκλεισμού μιας ακόμα Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας από την Ευρώπη. Το 5-1 στην πρεμιέρα με τη γκολάρα του Φαν Πέρσι και τα όργια του Ρόμπεν έστειλαν τους Φούριας Ρόχας στην εσωστρέφεια και τελικά την ανανέωση.
Φτάνουμε στο σήμερα, στη Ρωσία, εκεί όπου η Γερμανία έγινε η 4η κατά σειρά ευρωπαϊκή χώρα που παθαίνει κάζο. Και τι κάζο! Χάνοντας από την παντελώς αδιάφορη Νότιο Κορέα. Ήττα που την κατέταξε και 4η στον όμιλο.
Ποια ήταν η μόνη χώρα που ξέφυγε της κατάρας; Η Βραζιλία. Κατέκτησε το Μουντιάλ το 2002 και το 2006 κατάφερε να περάσει στους 16 όπου αποκλείστηκε από τη Γαλλία.
πηγή: www.eleftherostypos.gr