Τον χώρο των ανασκαφών της Ρωμαϊκής Έπαυλης στο Λουτράκι επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, ύστερα από πρόσκληση της επιστημονικής υπεύθυνης της ομάδας εργασίας στον Αρχαιολογικό χώρο, κας. Ασλαματζίδου.
Ο κ. Δέδες, παρακολούθησε από κοντά τις ανασκαφικές εργασίες σε ένα έργο που εκπονείται με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού, στα πλαίσια πενταετούς προγράμματος ανασκαφικής έρευνας και αφορά στην αποκάλυψη της Ρωμαϊκής Έπαυλης στην περιοχή Κατουνίστρα Λουτρακίου.
Σύμφωνα με την κα. Ασλαματζίδου, η Έπαυλη είναι από τα λίγα κτίρια αυτού του τύπου και αυτής της χρονολογικής περιόδου που μπορούν να ανασκαφτούν σε όλη τους την έκταση και σκοπός είναι η πλήρης αποκάλυψή της και η διαμόρφωσή της σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.
Ο κ. Δέδες είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε τμήματα της Έπαυλης που έχουν ήδη αποκαλυφτεί (κεντρικός πυρήνας κτιρίου και λουτρά) και εξήρε στις δηλώσεις του, την προσπάθεια και τη δουλειά της κας Ασλαματζίδου και των υπόλοιπων ειδικών επιστημόνων – Αρχαιολόγων, καθώς και της εθελοντικής ομάδας των φίλων του Μουσείου της Περαχώρας, που αφιλοκερδώς στηρίζουν την πρωτοβουλία και είναι παρόντες με πολύτιμη συνεισφορά στις αρχαιολογικές ανασκαφές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης έστειλε το μήνυμα της σύνδεσης του θερμαλισμού της Αρχαίας εποχής με το Λουτράκι του θερμαλισμού και του ιαματικού τουρισμού του “σήμερα” και ανακοίνωσε επίσημα (http://www.youtube.com/watch?v=a65e6oMr6Jg) την πρόθεσή του να υποστηρίξει οικονομικά η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας τις εργασίες για τα επόμενα τρία χρόνια του ανασκαφικού έργου της Ρωμαϊκής Έπαυλης, προκειμένου να αναδειχτεί με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς, ο υπέροχος αυτός αρχαιολογικός χώρος, που εκτός των άλλων αναπτύσσεται σε ένα κομμάτι εξαιρετικής θέας στον Κορινθιακό και το Σαρωνικό, με δεσπόζουσα θέση στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.
Η δήλωση αυτή, αναπτέρωσε το ηθικό των συμμετεχόντων στην ανασκαφική έρευνα, οι οποίοι με μόνη οικονομική βοήθεια έως σήμερα, εκείνη του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, δίνουν με όπλο τον εθελοντισμό και τη διάθεση για δουλειά, πραγματική μάχη, όπως δήλωσε ο κ. Δέδες, για τη συνέχιση κι επέκταση της αρχαιολογικής έρευνας.