Ευνοϊκή μεταχείριση της Αρκαδίας σε ό,τι αφορά την υλοποίηση έργων από την περιφερειακή αρχή επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Πατσαρίνος.
Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα”, σχολιάζοντας την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού στην Κόρινθο, σημειώνει ότι “θεωρούμε δυσανάλογη και άδικη τη δρομολόγηση έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας σε σχέση με τα αντίστοιχα έργα που δρομολογούνται σε κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα. Ζητήσαμε και περιμένουμε να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας των έργων που γίνονται σε κάθε νομό, ώστε να βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα”.
Χαιρετίζοντας τις εκτός έδρας συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ζητεί από την περιφερειακή αρχή “να πάψει να αποκλείει για τον ίδιο σκοπό τη Μεσσηνία, η οποία έχει πάρα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει”.
Οσον αφορά τη μεταφορά μαθητών, η “Πελοπόννησος Πρώτα” παρατηρεί πως “η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ανάμεσα σε αυτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών. Τα πιο σοβαρά παρατηρούνται στις Π.Ε. Αργολίδας και Αρκαδίας, όπου έχουμε άγονους διαγωνισμούς, λόγω της μη συμμετοχής των Υπεραστικών ΚΤΕΛ.
Ως παράταξη είχαμε ζητήσει άμεσα σύσκεψη για το θέμα. Η Περιφέρεια την έκανε τη Δευτέρα, τελευταία στιγμή, με φορείς, αλλά χωρίς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Εμείς επιμένουμε στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, για μια ασφαλή, αποτελεσματική, αξιόπιστη και οικονομική μεταφορά όλων των μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα ζητήματα λύνονται συζητώντας με όλα τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι”.
Τέλος, για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου, σημειώνει ότι “με αφορμή ένα πολύ σοβαρό έργο, όπως το αλιευτικό καταφύγιο του Μάραθου, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η πρόχειρη και επιπόλαιη αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων από την Περιφέρεια. Ενα έργο που καταστράφηκε το 1994, με ευθύνη της Περιφέρειας δεν κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007-2013, ενώ καθυστέρησε σημαντικά να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα, αφού η Περιφέρεια διεκδικούσε την ένταξη του έργου το Δεκέμβριο του 2017 όχι στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τα έργα, αλλά για τις μελέτες. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητήσαμε τη συμμετοχή μας στην Επιτροπή Παρακολούθησης και τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στην Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης. Δυστυχώς και τα δύο απορρίφθηκαν από τον κ. Τατούλη. Θα παρακολουθούμε από κοντά την ολοκλήρωση αυτού του απαραίτητου έργου για την περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας”.