Εξαιρετική επιτυχία είχε η ημερίδα “ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ. ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΗΛΟΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ήταν πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με:
α) το Σύλλογο «Oι Φίλοι των Κοινωνικών Φροντιστηρίων του Δήμου Κορίνθιων» και
β) το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άσσου-Λεχαίου Κορινθίας.
Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλά ακούγονται για όλες τις Μορφές Εκπαίδευσης που βρίσκονται πέρα από τη Σχολική και ευρύτερα την Τυπική Εκπαίδευση. Υπάρχουν αξιόλογες ατομικές ή συλλογικές προσπάθειες σε σημαντικές κατευθύνσεις αυτού που ευρύτερα ονομάζεται “Διά Βίου Μάθηση”. Σε επίπεδο ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών έχουν υλοποιηθεί αξιόλογα προγράμματα από διαφορετικούς φορείς. Παρόλα αυτά, η συγκρότηση μιας καλά επεξεργασμένης εκπαιδευτικής πολιτικής για τις επίκαιρες, ενδιαφέρουσες και δυναμικές αυτές μορφές μάθησης παραμένει ζητούμενο για τη χώρα μας.
Η ημερίδα είχε ως αφετηρία την Κορινθία. Η επιλογή έγινε στη βάση των από τα κάτω (bottom-up) θεωρήσεων και πρωτοβουλιών και αντλεί από τα επιστημονικά πεδία και το νέο πλαίσιο που περιγράφτηκε.
Η παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου δια του Απόστολου Ε. Παπαφωτίου ήταν συνεχής και εποικοδομητική .Εξάλλου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, “το δικό μας Πανεπιστήμιο”, είναι σύμβουλος της Περιφέρειας σε πάρα πολλά προγράμματα και μελέτες που ανατίθενται από της Περιφέρεια, σε ένα συνεχές και ουσιαστικό πλαίσιο συνεργασίας.
Πηγή: loutrakiblog.gr