Μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο θα γίνει η δημοπράτηση του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος, δεσμεύτηκε ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες χθες το απόγευμα από το Δημαρχείο της Μεσσήνης, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και στελέχη της δημοτικής αρχής.
Ωστόσο, ο Γ. Δέδες -που συνοδευόταν από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- επιφυλάχθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας ότι σε αυτές θα προβεί κατά τη σημερινή επίσκεψη που θα έχει στην Πύλο και τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.
“Αυτό που μπορώ να σας πω από εδώ, για να βγάλουμε και την καλή είδηση, είναι ότι εντός του Μαρτίου δημοπρατούμε. Αύριο (Σ.Σ. σήμερα Παρασκευή) θα είμαι στην Πύλο, όπου θα συναντηθώ με τον δήμαρχο και θα κάνω πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν στο έργο Καλαμάτα – Ριζόμυλος” δήλωσε χαρακτηριστικά ο γ.γ. Υποδομών.
Ο Γ. Δέδες δεν έδειξε να προβληματίζεται από το γεγονός ότι ο χρόνος που απομένει για διαβούλευση είναι πολύ λίγος: “Θα γίνουν όλες οι αναγκαίες διεργασίες αλλά τον Μάρτιο η δημοπράτηση θα γίνει γιατί έτσι έχει προγραμματιστεί, έτσι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες από το υπουργείο και έτσι είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου. Και ξέρετε ότι στα χρονοδιαγράμματα τα δικά μας είμαστε πολύ συνεπείς”.
Επιπλέον, ο γ.γ. Υποδομών ερωτώμενος για τις αντιπλημμυρικές μελέτες που έχει αναλάβει για την περιοχή της Καλαμάτας ο “Μορέας”, ανακοίνωσε ότι δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένες μελέτες, καθώς “οι εταιρείες παραχωρήσεων ανέλαβαν αδαπάνως για το Δημόσιο την εκπόνηση μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας, ανάντι και κατάντι όλων των αυτοκινητοδρόμων”. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι μελέτες που αφορούν τον “Μορέα” και την “Ολυμπία Οδό” είναι στο πιο γρήγορο στάδιο και ήδη οι πρώτες από αυτές “έχουν πάρει τον δρόμο τους για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις”, διευκρινίζοντας παράλληλα: “Δεν είναι μία μελέτη ανά αυτοκινητόδρομο, έχει γίνει κατάταξη των περιοχών ανάλογα με τη σοβαρότητα του πλημμυρικού κινδύνου -από Α μέχρι Γ- και δίνουμε έμφαση στις περιοχές της κατηγορίας Α. Εκτιμώ μέσα στο επόμενο δίμηνο να ξεκινήσουμε έργα”. “Στη Μεσσηνία η μελέτη περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα των ροών προς την Καλαμάτα. Πρόκειται για μια ισχυρή παρέμβαση θωράκισης και προστασίας της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής” σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι “είναι μεγάλη τόσο η χρονική διάρκεια εκτέλεσης όσο και η έκταση των έργων αυτού του είδους, ενώ σε αρκετά σημεία απαιτούνται και απαλλοτριώσεις”.
Τέλος, ο Γ. Δέδες επανέλαβε τη διάθεση στον Δήμο Μεσσήνης πίστωσης 1.000.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για έργα αποκατάστασης των ζημιών που είχε επιφέρει ο μεσογειακός κυκλώνας “Ζορμπάς”, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης και Πεταλιδίου, οι οποίες εξακολουθούν να τελούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πίστωση προορίζεται για την αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους και στα τεχνικά έργα απορροής ομβρίων από το οδικό δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές.
Πηγή: eleftheriaonline.gr