Η Δώρα Ζέμπερη φαίνεται πως δεν ήταν η απλή υπάλληλος της εφορίας όπως όλοι την παρουσίαζαν, αλλά η δυναμική ελεγκτής που ανακάλυψε απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο «Τούνελ», ενισχύουν πλέον την εκδοχή της οικογένειας της ότι η δολοφονία της πρέπει να ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου».
Όπως αναφέρει το anikolouli.gr από το 2015 έως την ημέρα της δολοφονίας της η Δώρα ερεύνησε δεκαεπτά σημαντικές υποθέσεις και σε τέσσερις από αυτές, επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.
Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Η περαίωση των ελέγχων από την Δώρα σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί. Η τελευταία ολοκληρώθηκε τη μέρα της δολοφονίας της.
Σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα κατέθετε και ως μάρτυρας κατηγορίας σε δικαστήρια. Ήταν ήδη σημαντική μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα. Σε ένα δικαστήριο, επρόκειτο να καταθέσει μερικές ημέρες μετά το θάνατό της.
Σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας της, Γιάννα Παναγοπούλου που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», στο δικαστήριο για τη δολοφονία της, αναφέρθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας.
Όπως ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος, προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.
Μια σημαντική πληροφορία που έφτασε στο «Τούνελ» προκάλεσε αναστάτωση στο στούντιο. Σύμφωνα μ’ αυτήν, άτομο που η Δώρα είχε ελέγξει φορολογικά, φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες που κρύβονται πίσω από εταιρείες – «βιτρίνα». Το άτομο αυτό όπως είπε ο μάρτυρας, είχε απειλήσει τη νεαρή εφοριακό.
Η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου, είπε: «Στο δικαστήριο του Ιουλίου όπου καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν για πρώτη φορά. Τα προσκομίσαμε στις Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από αρμόδιο λειτουργό και να ξεκινήσει άλλη παράλληλη, βαθιά έρευνα. Η εργασία της Δώρας ήταν πηγή κινδύνου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Το θύμα είχε περαιώσει πάνω από διακόσιες τριάντα υποθέσεις. Ήταν δραστήρια, παραγωγική, αποδοτική, με σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Φαίνεται πως είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο γιατί την προηγούμενη της δολοφονίας της είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών στον αδερφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία».
Η δικηγόρος της μητέρας της άτυχης εφοριακού, συνέχισε: «Η Δώρα είχε καταγγείλει πως μία σημαντική υπόθεση είχε σβηστεί από τον υπολογιστή της και για το λόγο αυτό μετέφερε αρχεία σε στικάκια. Πιστεύουμε πως σ’ αυτή την υπόθεση έπρεπε να συμβάλλουν περισσότεροι επαΐοντες ειδικοί. Ακόμα προλαβαίνουμε, πριν περάσει κι άλλος χρόνος».
Πριν από μήνες το «Τούνελ» είχε αποκαλύψει την παρουσία ενός άγνωστου άνδρα στο χώρο του νεκροταφείου την μέρα της δολοφονίας, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Νέες μαρτυρίες κάνουν λόγο για το ίδιο πρόσωπο και αποκαλύπτουν πως ο δολοφόνος της που καταδικάστηκε δις ισόβια, την παρακολουθούσε μαζί με κάποια άλλα πρόσωπα.
«Ο άνδρας με την αλυσίδα χάθηκε μετά τη δολοφονία της…»
Μια γυναίκα που μένει κοντά στο σπίτι που ζούσε η Δώρα με την οικογένεια της, παρατήρησε πως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πριν το φονικό, δύο άτομα. Μια κοπέλα κι ένας άνδρας άγνωστοι στην περιοχή, σύχναζαν σε πλατεία του Γαλατσίου καθημερινά το μεσημέρι. Ο άνδρας ήταν γύρω στα τριάντα πέντε, ψηλός, λιγνός, μελαχρινός με αλογοουρά και με μια αλυσίδα να κρέμεται από την τσέπη του.
«Δεν φαινόταν φυσιολογικός. Φορούσε καπαρντίνα μέσα στο καλοκαίρι και ήταν βρώμικος. Η κοπέλα που ήταν μαζί του είχε ξανθά μαλλιά κομμένα καρέ και ήταν περίπου είκοσι πέντε χρόνων. Από τη δολοφονία της Δώρας και μετά, δεν τους ξαναείδαμε ποτέ», ανέφερε η μάρτυρας.
Είπε ακόμα πως εκείνο το διάστημα της κίνησε την περιέργεια κι ένας άλλος άνδρας που οδηγούσε μια μαύρη Μπε Εμ Βε και πήγαινε γύρω- γύρω στα στενά σαν κάποιον να παρακολουθούσε. Διαπιστώθηκε πως ήταν ο δράστης.
«Είδα τον άνδρα με την αλυσίδα μαζί με τον κατηγορούμενο…»
Σοβαρή είναι και η μαρτυρία ενός άλλου κατοίκου της περιοχής, που είδε τον κατηγορούμενο με τον ύποπτο. Ο μάρτυρας που ήταν γείτονας του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Δώρας, ανέφερε πως δύο μήνες πριν τη δολοφονία της τον είδε μαζί με τον άνδρα με την αλυσίδα και άλλον έναν ακόμη. Μάλιστα και οι τρεις μπήκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Τόνισε πως από το παράθυρο τους σπιτιού τους μπορούσαν να δουν τη στάση στην οποία η Δώρα περίμενε καθημερινά το λεωφορείο της γραμμής.
Ο ίδιος είχε μιλήσει τυχαία με την παρέα του κατηγορούμενου μια φορά που έβγαλε βόλτα τον σκύλο του. Του είπαν πως είχαν μετακομίσει στην περιοχή πριν από τρεις μήνες , από τη Νέα Ιωνία όπου έμεναν. Μετά τη δολοφονία έφυγαν από την περιοχή και μάλιστα εγκατέλειψαν το σκύλο τους. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο ύποπτος φορούσε καπαρντίνα και είχε μια αλυσίδα που κρεμόταν από την τσέπη του. Ήταν ψηλός, αδύνατος, με τα μαλλιά πιασμένα κοτσίδα. Ο άλλος ήταν λίγο πιο εύσωμος με πεταχτά αυτιά. Αναγνώρισε τον κατηγορούμενο από το τατουάζ που έχει στο λαιμό του όταν τον είδε στις ειδήσεις.
Η μητέρα της Δώρας Γεωργία Ανδριέλου που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να δικαιωθεί το παιδί μου. Σαν σήμερα γιόρταζε και ίσως οι μαρτυρίες που έφθασαν στην εκπομπή να είναι ένα μήνυμα. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Όσο είμαι όρθια θα αγωνίζομαι. Με τη δικηγόρο μας δίνουμε μάχη για να αποκαλυφθούν όλα όσα κάποιοι θέλουν να κρύψουν… Όλη η οικογένεια είμαστε μια γροθιά. Δεν θα αφήσουμε πέτρα να μη σηκώσουμε, προκειμένου να βρεθεί η αλήθεια».
Η Δώρα Ζέμπερη 32 χρόνων, υπάλληλος στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά, κατακρεουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ άφηνε ένα λουλούδι στον τάφο φίλου της. Δέχτηκε 14 μαχαιριές σε πλάτη, θώρακα και είχε αμυντικά τραύματα στο χέρι και στην παλάμη.
Πηγή: in.gr