Με σύνθημα “Συνδέσου με τη φύση”, πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα σήμερα από τις 20.30 έως τις 21.30, συμμετέχοντας και φέτος στην Ώρα της Γης (Earth Hour – http://www.wwf.gr/earthhour/).
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειαςσυμμετέχει και φέτος στην Ώρα της Γης και προτρέπει πολίτες και φορείς να ανταποκριθούν συνεισφέροντας στην παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο Δήμος Αθηναίων επίσης συντονίζεται με την «Ώρα της Γης». Έτσι θα σβήσουν τα φώτα στο Λόφο του Λυκαβηττού και στο δημαρχιακό μέγαρο (Αθηνάς 63). Καλεί δε τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους για μια ώρα “στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη”.
Σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης, όπως έχει ανακοινώσει το WWF Ελλάς, «δίπλα μας βρίσκονται ήδη δεκάδες φορείς, επιχειρήσεις και υπηρεσίες της Ελλάδας που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ και ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ)».
Τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής θα σβήσουν για μια ώρα από τις 20:30 ως τις 21:30
Η Βουλή των Ελλήνων, για άλλη μια χρονιά, ενώνει τη φωνή της με περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, λαμβάνοντας μέρος στη συμβολική περιβαλλοντική δράση Ώρα της Γης 2019, που διεξάγεται παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, απόψε, τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής θα σβήσουν για μία ώρα, από τις 20:30 ως τις 21:30, ως μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη από τις δραματικές συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής.
Η Βουλή των Ελλήνων δίνει το παράδειγμα, εδώ και χρόνια, συμμετέχοντας σε οικολογικές δράσεις και παρεμβαίνοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών της εγκαταστάσεων. Τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν μάλιστα από τα πρόσφατα έργα στο ιστορικό Μέγαρο της Βουλής -όπου καθημερινά διεξάγονται οι εργασίες της Βουλής και συντελούνται επισκέψεις πολιτών- αφορούν τη σημαντική μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά τουλάχιστον 30%, αλλά και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό 39%.
Η Βουλή έχει επίσης μειώσει δραστικά τη χρήση χαρτιού με την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ψηφιακής διαχείρισης εγγράφων και ανακύκλωσης χαρτιού, το οποίο δίνεται στην Περιφέρεια Αττικής. Στο ίδιο πλαίσιο, εφαρμόζει την ανακύκλωση πλαστικών και μεταλλικών υλικών, μπαταριών και ηλεκτρονικών συσκευών, πρόγραμμα που σχεδιάζεται να αναβαθμιστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο τη σύγχρονη, ολοκληρωμένη διαχείριση όλων των ανακυκλώσιμων ειδών.